Velikonoční vajíčka a la puzzle
Recept ještě nebyl hodnocenUdělejte si vámi oblíbené linecké těsto, ale nezapomeňte do něj dát 1 - 2 lžičky citronové šťávy. Polovinu hotového těsta obarvíte kakaem a pak vykrajujete tvary a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Udělejte si vámi oblíbené linecké těsto, ale nezapomeňte do něj dát 1 - 2 lžičky citronové šťávy. Polovinu hotového těsta obarvíte kakaem a pak vykrajujete tvary a…
Linecké těsto vyválíme a dáme do formiček.Upečeme a necháme vychladnout. Kokosové mléko vyšleháme do tuha, zahustíme kokosem, kdo chce přidá trochu cukru.Košíčky…
Z odleželého lineckého těsta vyválíme plát asi 2mm silný a vykrajujeme z něj rohlíčky nebo i jiné tvary. Upečeme dorůžova a necháme vystydnout. Na krém vyšleháme máslo…
Uděláme si klasické linecké těsto z dávky 350 gr. mouky, 200 gr másla, 60 gr cukru a 2 lžíce kakaa. Vykrajujeme rohlíčky. Vyšleháme máslo, přidáme rozehřátou nutellu.…
Pár nápadů na velikonoční tvoření, pokud si chcete zkusit něco jiného, než tradiční mazanec nebo beránka. Stačí u lineckého vyměnit vánoční formičky za velikonoční nebo…
Linecké těsto vyválíme, dáme na plech s vyšším okrajem a upečeme. Mezitím si připravíme krém: uvaříme pudink s cukrem v mléce, ještě do vlažného vmícháme máslo a…
Suroviny na kokosky smícháme a v prstech vytvarujeme špičky. Pečeme v troubě při nižší teplotě do růžova. Po upečení kokosky lepíme marmeládou na upečené linecké…
Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky. Pokud používáme silikonové, tak je jemně vytřeme olejem.Smícháme mouku, kakao, jedlou sodu a prosijeme. V druhé míse krátce…
Hotové linecké těsto (zbylé z jiného pečení) necháme v chladničce chvíli odležet.Těsto pak rozválíme na plát tak akorát silný, aby šel posléze rolovat. Plochu posypeme…
Zpracujeme linecké těsto podle návodu, vyválíme a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubo a smícháme s ořechy, cukry a…
Linecké košíčky si koupíme, nebo je upečeme dle vlastního receptu. Náplň je pak už jen věcí vaší chuti. Pokud nemáme višně v rumu, můžeme do náplně vložit mandli,…
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 5 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 10:02
Přidáno 17. 4. 2024 09:54
Byliny v kuchyni: Zázračně léčivý plevel šrucha je skvělý v salátech i pomazánkách
Letem masovým světem: Jak v obchodě bezpečně poznat čerstvé kuřecí maso? Všímat si musíme vůně, barvy i obalu
Na svatého Jana otevírá se létu brána. Přichází magická svatojánská noc, kdy hoří ohně a sbírají se „zázračné“ byliny