Perníkový dort
Recept ještě nebyl hodnocenDort je dutý, ale prý by se do něj daly schovat i malé perníčky.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Energie | 0 kJ / 0 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Dort je dutý, ale prý by se do něj daly schovat i malé perníčky.
Těsto vyválíme na sílu asi 3 mm a vykrájíme mašinku a 23 vagonků dlouhých asi 5 cm. Je dobré si vykrojit mašinku a 2 vagonky navíc, kdybychom něco pokazily nebo se něco…
Upečeme podle formiček vajíčka, necháme vystydnout, aby šly krásně k sobě. Strany ustrouháme na struhadle a zdobíme bílkovou polevou. Můžeme dát dovnitř vajíčka i…
Mezi fotkami jsem našla dvě perníkové chaloupky. Jednu dělala dcera Terezka - vloni jí bylo ještě sedm a chaloupku dělala celou bez mé pomoci a tu druhou jsem dělala já …
Z těsta vyválet plát a z něj nožem od ruky nebo podle šablony vyříznout příslušné figurky a podstavec. Dát péct a vychladnuté perníčky nejprve ozdobit bílkovou polevou…
Z těsta si vykrojíme tvary a vypíchneme do nich tvořítkem požadované okýnko. Kyselé cucací bonbony PON PARI rozdrtíme na jemné drobečky (čím jemnější, tím lepší) a…
Vykrajujeme kolečka nebo hvězdičky,.. na spodní díl a na vrchní díl sněhuláka, stromeček, panáčka,..., slepujeme a podepřeme kouskem párátka. Zdobíme bílkovou polevou.
Perníčky k vánocům i velikonocům patří, ale ne každý si troufne na jejich zdobení. Je ale možnost si je zkrášlit i jinak. Jednou z mnoha možností je obtisknout na povrch…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 20 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Odkud je čokoláda? Kakao vařili už Mayové, pro Aztéky byly kakaové boby platidlem
Žampionové bramboráky: Netradiční varianta české klasiky překvapí jemnou chutí. Houby je ale třeba předem upravit
Francouzská rybí polévka bujabéza voní mořem, bylinkami a šafránem. Ochutnáte?