Krůtí na přepuštěném másle a pomerančové šťávě
Recept ještě nebyl hodnocenMaso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso opláchneme, osušíme a dáme do pekáčku. Posypeme drobně nakrájenou cibulí a česnekem. Osolíme, okmínujeme, přidáme pepř a tekuté přepuštěné máslo. Rukama vše do masa…
Krůtí maso nakrájíme na kousky a dáme do mističky, přidáme vejce, koření na čínu a solamyl rozpuštěný v trošce vody-promícháme a necháme stát 1/2 hodinky. Připravíme si…
Zeleninu nakrájíme na kostičky a opečeme na másle - až to začne vonět. Podlijeme vývarem, přidáme na kostičky nakrájené brambory. Vaříme tak 20min. Po změknutí vše…
Maso rozkrojíme na plát a mírně naklepeme. Osolíme, opepříme posypeme paprikou a potřeme utřeným česnekem. Poklademe plátky slaniny a špenátem, který jsme předtím…
Den dopředu si maso nakrájíme na nudličky a dáme je do misky. Přidáme nahrubo nakrájenou cibuli, oregano a římský kmín-zhruba 1/4 lžičky, raději méně. Osolíme za…
Těstoviny si uvaříme v osolené vodě. Mezitím si na oleji orestujeme najemno nasekanou cibuli. Žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme k cibuli a…
Na sádle necháme zesklovatět na drobno nakrájenou cibuli,přidáme na malé kousky nakrájené maso,potom přidáme celer a nakonec na drobno nakrájená játra.Přilejeme trochu…
Maso osolíme, opepříme, přidáme nakrájenou cibuli a podlijeme vínem. Dusíme, až maso změkne. Během dušení mírně podléváme podle potřeby vývarem.Maso vyjmeme a uchováme…
Maso lehce naklepeme a osolíme. Z rybízového džusu, brusinek, dijonské hořčice, sójové omáčky, prolisovaného česneku a pepře umícháme marinádu, do které maso přes noc…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, které osolíme asi o polovinu méně, než jsme běžně zvyklí. Přidáme pastu Vegemite, olej a pepř a důkladně prohněteme. Necháme…
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme a opepříme. V kastrolu rozehřejeme olej a maso na něm necháme zprudka zatáhnout. Opečeme z obou stran dohněda a vyjmeme. Do…
2 malé brambory nakrájíme na menší kostky a uvaříme ve vodě. Mezitím si na páře uvaříme česnek, jarní cibulku a brokolici. Připravíme si z masoxu vývar do 1/2 hrnečku…
Cibuli nakrájíme na kousky a necháme zesklovatět. Přidáme nastrouhanou zeleninu, nakrájené švestky a koření. Po krátkém orestování přisypeme mouku a minutku mícháme…
Nejprve připravíme obvyklým způsobem ztracená vejce a hotová uchováme v teple. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme očištěnou, na nudličky nakrájenou hlívu a za velmi…
Vepřovou kýtu kuchyňsky upravíme, osušíme, osolíme a okořeníme. Omyté citrony nakrájíme na plátky, rozdělíme na upravené maso se špetičkou šafránu a připevníme…
Na oleji opražíme na kolieska narezaný pór. Prilejeme vývar a uložíme na pór krídelká, ktoré sme osolili, okorenili a posypali kari. Prikryté dusíme 10 minút. Ku…
1. Na oleji necháme zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. 2. Přidáme na kolečka nakrájený párek, mrkev a na kostičky papriku. 3. Přisypeme 2 lžičky sladké papriky. …
Výpek, který nám zbyl, ohřejeme a přecedíme. Podle potřeby zředíme vývarem, případně vodou. Měl by mít silnou, výraznou chuť.Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Na…
Maso nakrájíme na nudličky, osolíme a opepříme a na oleji osmahneme až zbělá. Odložíme, do výpeku přikápneme olej a smažíme šalotku a plátečky česneku, jen chvilku, aby…
Na másle osmahneme cibulku a šunku nebo maso. Přidáme rozkrájenou papriku a rýži. Pár chvilek smažíme a zalijeme vývarem. Přiklopíme pokličkou a vaříme, dokud rýže…
Kotlety po stranách nakrojíme, osolíme a opepříme. Není nutné je naklepávat, maso kotlety je křehké a snadno se propeče i bez naklepání a zůstane šťavnaté. V rozpálené…
Na plátky pokrájený salám ještě drobně pokrájíme a v hrnci z něj necháme uvolnit tuk, který poslouží k osmažení zeleniny. Pokud ho bude málo, přidáme trochu másla, ale…
Játra kuchyňsky upravíme, opepříme, restujeme na drobně pokrájené cibuli. Přidáme opéci omyté, pokrájené papriky a nakrájenou mrkev.Vše zalijeme vývarem z kostí. Nádobu…
Maso z polévky (hrudí, žebra - hovězí, vepřová, jehněčí...) oberte.Zeleninu z vývaru (mrkev, petržel, celer, řepu, zelí), okurky, nakládaná rajčata a obrané maso semelte…