Krémové telecí s estragonem

Miquel Kuchař:

Doba přípravy: Příprava 20 minut, vaření 60 minut PT1H20M PT1H00M PT0H20M 4 porce Hovězí maso 17 názorů

55

Suroviny

1 kg telecího plecka
100 ml 30% zakysané smetany
45 g másla
15 g polohrubé mouky
250 ml vývaru
2 cibule
3 snítky estragonu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.

  2. Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.

  4. V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.

  5. Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.

  6. Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.

  7. Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
    Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.

Poznámka

Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Krémové telecí s estragonem

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: recepty s estragonem telecí polreich polreich telecí telecí ramínko telecí kýta recept pohlreich polreich telecí maso telecí na estraagonu maso na estragonu zdenek polreich teleci recept telecí ramínko telecí maso recepty polreich recepty polreich telecí pečeně telecí kýta polreich polreich telecí maso recepty ragu polreich polreich-ragú teleci na smetane s estragonem teleci pro batolata telecí recepty. polreich z.polreich recepty z telecího masa

Zapomněl/a jsem heslo