Krémové telecí s estragonem

Hovězí maso Doba přípravy: Příprava 20 minut, vaření 60 minut 17 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: Příprava 20 minut, vaření 60 minut 17 názorů

Suroviny 4 porce

1 kg telecího plecka
100 ml 30% zakysané smetany
45 g másla
15 g polohrubé mouky
250 ml vývaru
2 cibule
3 snítky estragonu
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.

  2. Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.

  4. V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.

  5. Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.

  6. Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.

  7. Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
    Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.

Poznámka od kuchařky

Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".

Komentáře k receptu Krémové telecí s estragonem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: recepty s estragonem telecí polreich telecí maso podle pohlreicha telecí ramínko polreich telecí telecí soté telecí telecí kýta recept pohlreich polreich telecí maso telecí na estraagonu maso na estragonu osso buco je z hověziny vinna omacka s estragonem pokrmy z telecího masa pro batolata recept z kousky telecího masa krémové telecí maso podle pohlreicha telecí maso kousky recepty teleci maso pro batolata telecí maso recept pro batole omáčka z telecího masa pro batole