

Krémové telecí s estragonem
Suroviny 4 porce
- 1 kg telecího plecka
- 100 ml 30% zakysané smetany
- 45 g másla
- 15 g polohrubé mouky
- 250 ml vývaru
- 2 cibule
- 3 snítky estragonu
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.
Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.
Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.
V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.
Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.
Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.
Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.
Poznámka od kuchařky
Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krémové telecí s estragonem
-
ať žije zdenek polreich
-
Dík za komentáře a body.
-
Krásný recept z minima surovin
+
-
Nemá chybu
-
no jo, jenže nejím telecí, možná by to šlo z veřové kýty, vypadá to hodně jedle
-
krásné jídlo
-
-
1974andrea:jo táák
nu což, proti chuti žádný dišprcát
-
srettka:Já bych právě papala, ale nemamo
.
-
1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie
tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno
-
1974andrea:taky nenapáš kraví batolata?? já tiež nie
tak na to vezmem pořádnou hovězinu a je vymalováno
-
Taky miluju estragon, mám už ho pěkně velikej, ovšem telecí nikoliv
. Bude to dobrota
-
-
Mít to telecí, šla bych na to! Krásné foto, úžasný recept
-
Krásné