Krémové telecí s estragonem

Miquel Kuchař:

Doba přípravy: Příprava 20 minut, vaření 60 minut PT1H20M PT1H00M PT0H20M 4 porce Hovězí maso 17 názorů

Přidat další fotografii
55
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Suroviny

1 kg telecího plecka
100 ml 30% zakysané smetany
45 g másla
15 g polohrubé mouky
250 ml vývaru
2 cibule
3 snítky estragonu
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci pomalu rozpustíme máslo, přidáme nahrubo nasekanou cibuli a dusíme, až zesklovatí.

  2. Potom přisypeme na větší kousky nakrájené telecí maso a stonky estragonu z kterých jsme si otrhali lístky, které použijeme později.

  3. Podle chuti osolíme, opepříme a zalijeme vývarem. Na mírném ohni vše zvolna dusíme hodinu pod pokličkou.

  4. V misce spojíme mouku, zakysanou smetanu a lehce pokrájené lístky estragonu.

  5. Hotové telecí vyndáme z hrnce a odstraníme stonky estragonu. Šťávu můžeme propasírovat.

  6. Ke šťávě v hrnci přidáme směs zakysané smetany, mouky a lístků estragonu.

  7. Omáčku necháme projít varem, maso vrátíme do omáčky a chvilku společně provaříme.
    Je-li omáčka příliš hustá přilijeme krapet vývaru nebo vody.

Poznámka

Recept je z kuchařky Zdeňka Pohlreicha "Šéf na smetaně".

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky


Ohodnoťte recept: Krémové telecí s estragonem

1 2 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo