Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami

Hovězí maso Doba přípravy: 50 0 názorů

Hovězí maso Doba přípravy: 50 0 názorů

Suroviny 5 porcí

600 g hovězího masa
100 g uzeného špeku
1 cibule
3 stroužky česneku
1 PL hořčice
100 ml červeného vína
hrst směsi lesních hub
50 ml vývaru
1 PL hladké mouky
sůl podle chuti
pepř podle chuti
mletá červená paprika
oregano podle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Hovädzie mäso som umyla osušila kuchynským papierom a nakrájala na medailónky. Slaninu som nakrájala na kocky a opiekla, keď pustila tuk, pridala som medailónky a opiekla z oboch strán. Potom som ich vyložila na misu a do výpeku som pridala pokrájanú cibuľu, cesnak, opiekla, pridala horčicu a spolu som všetko zmiešala. Zaprášila som mletou červenou paprikou a podliala červeným vínom. Do takto pripraveného základu som vložila medailónky, osolila, okorenila, podliala vývarom a dusila domäkka 50 min.

  2. Keď bolo mäso mäkké, pridala som pripravené lesné huby, ktoré som namáčala v teplej vode. Vo vývare som zmiešala múku a pridala som k mäsu a už iba chvíľu nechala povariť na slabom plameni, kým sa múka uvarí. Napokon som dochutila oreganom.
    Podávala som s ryžou a hlávkovým šalátom.

Poznámka od kuchařky

Prajem vám dobrú chuť.

Komentáře k receptu Hovězí medailonky na červeném víně s lesními houbami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: hovezi medailonky hovězí na houbách hovězí na červeném víně hovězí medailonky na houbach lesni houby recepty hovezi na vine recepty hovězí medailonky recepty na hovězí medailonky hovězí na víně s brusinkami a houbami hovězí maso na červeném víně a houbach hovězí na červeném víně videorecept