Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou

mirca75 Kuchařka: mirca75

Doba přípravy: 1 a 1/2 hod. 3 porce Drůbeží maso 22 názorů

Suroviny

Kuřecí stehna s kostí 3 ks
chorizo 100 - 150 g
mleté vepřové maso (plec) 150 g
šalvěj 3 listy
bazalka 3 listy
sůl
pepř mletý bílý
cibule 2 ks
víno bílé suché 1 dcl
olivový olej 1 lžíce
mouka hladká 1 lžíce
vývar drůbeží (voda) na podlití
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí stehna vykostíme - maso zbytečně nerozkrajujeme, ale kosti šikovně vytáhneme, bez většího porušení kůže a masa.

  2. Chorizo nakrájíme na kostičky a mixérem je rozdrtíme na jemno (dělala jsem ponorným a šlo to dobře).

  3. V misce si rozmícháme mleté maso, namleté chorizo, nakrájenou bazalku, špetku pepře, sůl a lžíci vína.

  4. Vykostěná stehna naplníme připravenou masovou směsí a poté je sepneme kovovými jehlami (zašitím nití) tak, aby nám náplň nevypadávala ven. Hotové maso jemně osolíme.

  5. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a stehna na něm ze všech stran opečeme do zlatova.

  6. Cibuli si oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a dáme do pekáčku. Opečená stehna přidáme k cibuli (švem dolů), výpek na pánvi si trochu naředíme, lehce odvaříme a nalijeme do pekáčku. Pod každé stehno dáme lístek šalvěje, maso podlijeme do 1/3 výšky masa, lehce osolíme, přiklopíme poklicí a dáme péct do vyhřáté trouby na 180°C. Během pečení do šťávy seškrabujeme nápek ze stěn pekáčku (pro výslednou barvu šťávy), maso přeléváme vypečenou šťávou a dle potřeby podléváme vývarem.

  7. Hotové maso vyjmeme a uložíme do tepla.

  8. Šťávu si vypečeme na tuk, přidáme mouku, za stálého míchání jí orestujeme do zlatova a podlijeme vývarem. Necháme jí 10 min. provařit, pak přidáme víno a necháme ještě asi 10 min. pomalu provářet. Šťáva by nám měla udělat glanc - pustit tuk na povrch. Zahustit lze i moukou rozmíchanou s trochou studené vody.

  9. Provařenou šťávu dochutíme solí, špetkou mletého pepře a vložíme do ní hotová stehna zbavená jehel. Šťávy má být jen trochu - není to omáčka. Jako příloha se hodí rýže, nebo brambory v mnoha úpravách - opečené, vařené, kaše. A samozřejmě i čerstvá zelenina - obloha, salát.

Poznámka

Dlouho mě lákalo ochutnat chorizo i v tepelné úpravě a tak jsem se rozhodla to vyzkoušet. Nechtěla jsem, aby bylo jídlo překombinované a tak jsem vzala jen pár surovin a dala se do vaření. Chutě se krásně propojily a kombinace choriza a kuřecího masa mě mile překvapila.

Díky opatrnému vykosťování si maso uchová tvar, jakoby bylo s kostí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 40 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuřecí stehna na šalvěji, plněná chorizem a bazalkou

  • rebeka rebeka

    Tato nádhera mi unikla, vykoukla na mě teď z náhodných ( díky za ně ) Miruš, to je veliká nádhera, kterou se pokusím někdy zrealizovat:-):yes:

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Dnes jsme měli tuto dobrotu k obědu. Moc nám chutnalo. Přidávám bodík.;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Miru,krásné fotky a musí to chutnat.Chuť choriza znám,ale taky jen " na studeno.Stehýnka jsou krásně zlatá :-*:-*:-*:yes:

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75(autor receptu)

    Ještě jednou všem díky za milé komentáře:-K a budu ráda, pokud někdo vyzkoušíte:-).

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-OMiri tak to se ti opravdu povedlo;-)no vlastně jako vždy:-*Krásně nafocené príma jídlo za další plusík:-p+:yes:Jen nevím,čím je přidaný podobný recept kromě plnění podobný:-O:-D

    Odpovědět

  • laine laine

    Vypadá to snobsky! :-)) samé dobré věci tam :-p ... o víkend uvařím a dávám :yes:;-)

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :yes: krása, recept i fotky:-K

    Odpovědět

  • lemarti lemarti

    Mirčo sis teda s fotečkama opět vyhrála viď;-)úžasné stejně jako jídlo;-):yes::-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Mirka, ukážkové! Všestranne!:yes:

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Miruš, to je balada papů a nafocené velmi jedle. Dávám ti 14.bod:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Mirko, ty jsi kouzelník!! A nejen na jídlo, i na fotky. Já, ať dělám, co dělám, nepříjdu na to, jak to děláš a to mám 2 programy na úpravu fotek.:-( PLUS!!!:yes:

    Odpovědět

  • suslajda suslajda

  • 1974andrea 1974andrea

    Velmi lákavě vypadající,miluju taková jídla :-p:yes:

    Odpovědět

  • maiva maiva

    to je pochoutka jistě a foto...:-p:-p:yes:

    Odpovědět

  • Masula Masula

    Nádherná fota:-O,určitě i nádherně mňamózní chuť:-p:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: jak dlouho péct kuřecí stehna plněná kuřecí stehna recepty kuřecí prso s chorizem recepty kuř. prsa plněná kuře s chorizem plněné kuřecí stehna pod maso recept na plněná kuřecí stehna kuřecí s bazalkou recept s chorizem jak udelat ve vodě stehna vykostěné kuřecí čtvrtky recepty co dnes uvařit k obědu, něco s bazalkou kuřecí stena vykoštěné pečené kuře s chorizem plněná kuřecí stehna čím zahustit výpek z kuřete recept na kuřecí stehna kuřecí prso plněné chorizem kuřecí stehna recept