Lívanečky jsou dokonale vláčné, nadýchané jako obláček a jejich příprava je velmi snadná
Lívance jsou velmi podobné palačinkám, liší se pouze druhem těsta. Pravé a poctivé lívance se připravují z kynutého těsta, které se nechá chvíli odležet, nakynout a poté se smaží ve tvaru malých lívanečků. Existuje i mnoho alternativ, jak připravit lívance, které se dají hnedka připravit bez nutnosti kynutí. Ukážeme vám pár možných variací na tento sladký moučník.
Oblíbené Japonské lívance
Hitem dnešní doby se stávají Japonské lívanečky, u kterých je velmi důležité správně vyšlehat sníh z bílků, aby byly nadýchané jako obláček. Hlavní rozdíl je i v koncové přípravě, kdy se nesmaží na oleji ale pouze na sucho.
Vláčné lívance díky jogurtu nebo tvarohu
Skvělé lívance můžeme připravit také přidáním např. jogurtu nebo tvarohu do těsta, kdy nám pak vznikne odlehčenější verze lívanečků.
Ovocné lívanečky
A co říkáte na přípravu banánových lívanečků? Tento skvělý recept musíte vyzkoušet.
Přejeme vám dobrou chuť!
Den lívanců a palačinek
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 34 minutami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 5 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 5 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový bochníček
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší rybízové dezerty v retro stylu: Kynutý koláč, sněhovou pěnu nebo sladký rosol si zamilujete!
Worcestrová omáčka vznikla omylem jako zapomenutá surovina ve sklepě. Dnes skvěle dochutí maso a pomůže i při kocovině
Vaření podle umělé inteligence: Sladká štěpánská omeleta „vylepšená“ šunkou, cibulí a sýrem? Jako vtip dobrý