Maso je skvělým zdrojem bílkovin, a tak by nemělo v jídelníčku chybět. Možnosti úpravy jsou neomezené
Proč bychom měli konzumovat maso? Protože obsahuje velké množství kvalitních bílkovin, železo (největší množství železa je v hovězím mase), zinek, selen a důležité vitaminy, které v jiných potravinách nejsou zastoupené v takovém množství (konkrétně jde o vitamín B12). Ačkoliv je maso součástí zdravého jídelníčku, neměli bychom to s jeho konzumací přehánět.
Nejoblíbenější druhy masa
Jaké druhy masa patří mezi nejoblíbenější?
- Hovězí a telecí maso,
- vepřové maso,
- drůbeží maso (kuřata, kachny, husy, krůty, ...)
- králičí maso,
- skopové maso,
- zvěřina,
- ryby (sladkovodní a mořské),
- vnitřnosti.
Jaké jsou možnosti úpravy masa?
Maso lze upravovat nejrůznějšími způsoby. V létě je oblíbené maso na gril (naložené plátky i třeba na burger), v domácích podmínkách pak můžete maso péct, dusit, vařit i smažit. Fantazii se meze nekladou a je jen na vás, jaký způsob si vyberete.
Předchozí 1 … 13 14 15 16 17 … 24 Další
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zeleninová polévka s červenou čočkou a lahůdkovým droždím
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí supreme sous-vide zapečené s rozmarýnovými bramborami v MTH
Přidáno před 15 hodinami
Vepřové na pivě se zeleninou a chlebem
Přidáno před 21 hodinami
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno 24. 5. 2024 10:05
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Přečtěte si Zobrazit více
Retro okénko: Po stopách vlašského salátu. Co má společného s Itálií a jak se dělal před sto lety?
Retro okénko: Salonky byly původně luxusními bonbonky v salonech bohatých. Podle tohoto receptu si je připravíte i doma
Jak využít zbylé husí sádlo a kosti z pečínky? Ze sádla bude skvělá pomazánka, z kostí parádní vývar