Houby a maso k sobě lahodně pasují. Inspirujte se našimi oblíbenými recepty
Spojení masa a hub představuje dokonalou harmonii chutí, která má své místo v tradiční i moderní kuchyni. Vydatné houbové omáčky, jemné ragú nebo pečeně s vůní lesa lákají nejen v sezóně. Co všechno můžete uvařit? Inspirujte se v našem článku.
Maso a houby patří mezi suroviny, které se navzájem výborně doplňují. Hovězí, vepřové i drůbeží maso získá díky houbám hloubku a zemitou vůni. Výsledkem jsou pokrmy, které voní po lese, sytí a zároveň nabízejí pestrost v chuti i textuře. Ať už se rozhodnete pro jednoduchou vepřovou pečeni s houbovou omáčkou, nebo se pustíte do sofistikovanějšího ragú s liškami, výsledek bude vždy dokonalý.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Kroupy s houbami a uzeným masem
- Masové koule na žampionech
- Roládky z vepřového masa na hlívě ústřičné
- Lilek s vepřovým masem, hříbky a oreganem
- Rolky z mletého masa zabalené ve slanině
- Kuřecí maso na zelených fazolkách, houbách a kopru
- Kuřecí se zeleninou a žampiony
- Cuketovo-bramborový nákyp s mletým masem a houbami
- Rychlé ragú s hříbky
- Zapečené mleté koule v houbovo-smetanovém zálivu
- Kuřecí ragú s liškami a kyselými okurkami
- Těstoviny s masovými knedlíčky, špenátem a hlívou ústřičnou
- Jemná houbová omáčka s vinnou klobáskou k těstovinám
- Vepřová pečeně se směsí hub a majoránkou
- Mleté koule v houbové omáčce
1/15
1/15
Komentáře