Pytlácký točenec

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 1.5 hod. 4 porce Vepřové maso 24 názorů

Suroviny

4 plátky vepřové kýty
mletá paprika
2 velké žampiony
100 g uzeného špeku
2 cibule
uzenina (klobáska vysočina)
50 g másla
4 dl vývaru
2 polévkové lžíce hladké mouky na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, osolíme a opaprikujeme, pak na ně poklademe nakrájené žampiony, cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část na nudličky nakrájeného špeku a několik hranolků uzeniny. Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.

  2. V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme špek a cibuli, pak vložíme točence a necháme je na tuku zatáhnout, trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby péct. Pečeme při 200°C doměkka.

  3. Měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vydusíme vodu. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme. Na talíři točence podlijeme šťávou. Jako příloha se hodí brambory nebo rýže.

Poznámka

Recept pochází z knížky: Kuchařka - nejlepší recepty, jen jsem si malinko pozměnila poměr surovin a přidala uzeninu - několik proužků vysočiny, jinak postup byl zachován.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 168 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pytlácký točenec

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • snazilka snazilka

    Uvařeno - předloženo - snědeno - pochváleno. Amen. Díky za recept:-K :-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Pro velký úspěch byl u nás dnes opět tento oběd;-)

    Odpovědět

  • MIKIKE MIKIKE

    povedlo se moc nám to chutnalo díky:-p:yes:

    Odpovědět

  • ivinka ivinka(neregistrovaná)

    Nebylo to špatné, ale moc dobré také ne.:-/

    Odpovědět

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    Už se to vaří a voní to božsky,určitě to tak bude i chutnat..děkuji za skvělou inspiraci na zítřejší oběd:-K

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p to je krása:yes::-K

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    já blbec, já vůl, já kretén, já mentálně retardovaný hyperdebil!!!!! Proč jsem to otvíral, s miskou ředkviček v ruce???? To je normálně masochismus!!!;-( jinak - je to překrásné, slintám do klábosnice, a ukládám. :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jirholu jirholu

    Moc prima receptík ;-) +:yes:

    Odpovědět

  • Inka1 Inka1

    :-)) skvělá inspirace na sobotu :-D:-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    Jani:-K, ani nevíš jakou ctí je mi tvá pochvala, jsem ráda, že chutnalo, ostatně nám vlastně taky, díky:-K a fotky super:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Ivuli, tak to opět nemělo chybu!! Ráda vařím tvé receptíky.:-) Přidávám foto a plusík bych ti klidně přidala ještě jeden, kdyby to šlo;-)

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivulinko - opět skvělé papú :-D:yes:- a ty tvoje fotečky:yes:

    Odpovědět

  • mischelinka mischelinka

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Krásné, :-K:-K:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: točenec pytlácký závitek pytlácký plátek skořicové točence vepřový steak dřevorubec skořicové točenky točenky recept na zítřejší oběd pytlacky veprovy platek točenky recept tocence recept pytlácký steak pytlacke zeli pytlácké recepty pytlacky kureci platek pytlacky kureci steak vepřový točenec skořicový točenec tocence vepřový steak dřevorubec recept