Pytlácký točenec
Díky mnoha možnostem, jak naplnit masové rolky, můžeme toto jídlo připravit na sto způsobů. Dnes ochutnáme rolky z vepřového masa plněné cibulí, žampiony, špekem a uzeninou. Šťavnatá rolka podlitá výbornou šťávou podáváná s bramborami nebo rýží bude mít určitě úspěch.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 547 kJ / 1 326 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,78 g |
Tuky | 128,67 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 198 mg |
Sodík | 1,62 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 29,03 g |
Postup přípravy
Krok 1: Plátky masa naklepeme, osolíme a posypeme mletou paprikou.
Krok 2: Na maso poklademe očištěné a na plátky nakrájené žampiony, jednu oloupanou cibuli nakrájenou na půlměsíčky, část špeku nakrájeného na nudličky a několik hranolků klobásy (či vysočiny). Maso stočíme a upevníme buď párákem nebo omotáme provázkem.
Krok 3: V pekáčku rozpustíme máslo, orestujeme zbylý špek a druhou oloupanou a nakrájenou cibuli, pak vložíme masové rolky a necháme je na tuku zatáhnout.
Krok 4: Maso v pekáčku podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Pečeme při 200 °C doměkka.
Krok 5: Po upečení měkké točence vyjmeme, pekáček dáme na sporák a vařením zredukujeme výpek. Zbylý tuk zaprášíme moukou, orestujeme, podlijeme vývarem, rozmícháme dohladka a provaříme, podle chuti dosolíme.
Krok 6: Podáváme závitky podlité šťávou, jako příloha s hodí brambory nebo rýže.
Zveřejněno 31. 5. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Moje poznámka
Pytlácký točenec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nGx7
Nejnovější recepty
Boloňské ragú s těstovinami
Přidáno před 13 hodinami
Dietní lečo s míchaným vejcem
Přidáno před 17 hodinami
Plněný sýrový karbanátek
Přidáno před 17 hodinami
Vaječná omeleta s mrkví a hráškem
Přidáno před 17 hodinami
Salámové mističky
Přidáno před 17 hodinami
Květákové koule s vejcem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Staročeská zelňačka s klobásou
Neregistrovaný před 59 sekundami
Langoše z jogurtu
Neregistrovaný před 1 minutou
Antidietní žebra
Neregistrovaný před 4 minutami
Můj segedín s domácím knedlíkem
Neregistrovaný před 6 minutami
Fazole na kyselo
Neregistrovaný před 13 minutami
Znojemská omáčka
Fuxinnka před 17 minutami
Bábovka Margot
Neregistrovaný před 21 minutami
Smetanová zelenina s nočky
Neregistrovaný před 22 minutami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Neregistrovaný před 27 minutami
Karbanátky
Neregistrovaný před 27 minutami
Tématické fráze:
točenec,
pytlácký závitek,
pytlácký plátek,
skořicové točence,
vepřový steak dřevorubec,
skořicové točenky,
točenky,
recept na zítřejší oběd,
pytlacky veprovy platek,
točenky recept,
tocence recept,
pytlácký steak,
pytlacke zeli,
pytlácké recepty,
pytlacky kureci platek,
pytlacky kureci steak,
vepřový točenec,
skořicový točenec,
tocence,
vepřový steak dřevorubec recept
Suroviny:
kýta vepřová,
žampióny,
špek uzený,
cibule,
klobása,
máslo,
vývar masový,
mouka hladká,
paprika sušená sladká
Komentáře (24)