Camembert plněný nivou a hroznovým vínem

Suroviny

2 ks sýr Camembert
40 g sýr Niva
sýr Lučina - použila jsem vrchovatou lžíci
8 menších kuliček bílé hroznové víno
(potravinářská folie nebo alobal.)

Postup přípravy receptu

  1. Sýr podélně rozkrojíme a z jedné poloviny opatrně vydlabeme vnitřek. Nejlépe se to dělá kávovou lžičkou, kterou namáčíme ve studené vodě.

  2. K vydlabanému vnitřku přidáme vidličkou rozmačkanou nivu a utřeme. Pro zjemnění ještě přidáme lučinu a vše umícháme. Do vydlabané půlky sýra opatrně upěchujeme polovinu náplně a poklademe hrozny nakrájenými na plátky.

  3. Zbytek náplně si vezmeme mezi navlhčené prsty, vytvarujeme placičku a tou hrozny přiklopíme. Obě půlky sýra k sobě přitiskneme a pořádně napevno zabalíme do folie. Na 1-2 dny dáme uležet do lednice.

  4. Podáváme s pečivem nebo jen tak na chuť konzumujeme s kuličkami hroznového vína nebo skleničkou tekutého vína.

Poznámka od kuchařky

Máme rádi kombinaci sýra a hroznů, tak jsem si střihla malou improvizaci a pochutnali jsme si:-)

Do podobných Vám přidávám další 3 varianty, ať je z čeho vybírat.

Použila jsem "Bezkonkurenční lučinu"

http://www.toprecepty.cz/recept/30389-bezkonkurenc...

Ale pokud nemáme vůbec žádnou, postačí přidat trošku smetany nebo mléka.

Komentáře k receptu Camembert plněný nivou a hroznovým vínem

Předchozí 1 2

Tématické fráze: plněný camembert plnene syry plněný kamembert plněné sýry camembert nakladani hroznu camembert plněný hroznové víno recepty recepty s camembertem jak se dělá gamembert sýr plněný hroznovým vínem plněný hermelín s nivou hroznove vino se syrem syr camembert plneny salát se sýrem ořechy a hroznovým vínem těstovinový salát s nivou a hroznovým salátem spizy s hroznovym vinem kureci nudlicky snivou a hroznem sýry a hrozno kuřecí salát s ořechy a hroznovým vínem plněný camembert s ořechy