Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ochutnejte krémové avokádo se zastřeným vejcem na křupavé topince podle videonávodu
Zdroj: top recepty

Máte chuť na zdravou svačinku a k ní byste si rádi dali i kávu? Právě avokádová pomazánka je v této kombinaci zcela přijatelná. Pro brunch je takové spojení typické a vy tak zabijete dvě mouchy jednou ranou - vydatně se najíte a doplníte potřebnou energii.

Čerstvě zelená barva a krémovitá konzistence avokáda přímo vybízejí k přípravě zdravé pomazánkyNaučte se připravit zastřené vejce, které nabízí jiný chuťový zážitek než např. vejce natvrdo a je i praktičtější na servírování. 

Avokádová pomazánka se zastřeným vejcem

Na tuhle pomazánku vám stačí pár surovin a chvilka času. Připravte si 1 zralé avokádo, 1 menší červenou cibuli, 1 rajče, sůl a mletý pepř.

Na zastřené vejce budete potřebovat 2 vejce, 2 lžičky octa.

Dále si nachystejte 2 plátky chleba, špetku chilli, čerstvou petrželku nebo jiné bylinky na posypání.

  1. Chléb opečte nasucho na pánvi jako topinku.

  2. Zralé avokádo oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte vidličkou.

  3. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a promíchejte.

  4. Vmíchejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.

  5. Připravte zastřené vejce: vajíčko rozklepněte přes malý cedník, dejte do vřelé vody s trochou octa a vařte 4–5 minut.

  6. Pomazánku namažte na topinku, přidejte vejce a posypte solí, pepřem, chilli a petrželkou.

Nejste si jistí, jak oloupat avokádo? Rychlý videonávod vám pomůže a hotovo budete mít během chvilky. Pěstitelé mohou využít i pecku a vypěstovat si zajímavou rostlinu.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli