Ochutnejte krémové avokádo se zastřeným vejcem na křupavé topince podle videonávodu
Máte chuť na zdravou svačinku a k ní byste si rádi dali i kávu? Právě avokádová pomazánka je v této kombinaci zcela přijatelná. Pro brunch je takové spojení typické a vy tak zabijete dvě mouchy jednou ranou - vydatně se najíte a doplníte potřebnou energii.
Čerstvě zelená barva a krémovitá konzistence avokáda přímo vybízejí k přípravě zdravé pomazánky. Naučte se připravit zastřené vejce, které nabízí jiný chuťový zážitek než např. vejce natvrdo a je i praktičtější na servírování.
Avokádová pomazánka se zastřeným vejcem
Na tuhle pomazánku vám stačí pár surovin a chvilka času. Připravte si 1 zralé avokádo, 1 menší červenou cibuli, 1 rajče, sůl a mletý pepř.
Na zastřené vejce budete potřebovat 2 vejce, 2 lžičky octa.
Dále si nachystejte 2 plátky chleba, špetku chilli, čerstvou petrželku nebo jiné bylinky na posypání.
-
Chléb opečte nasucho na pánvi jako topinku.
-
Zralé avokádo oloupejte, nakrájejte na kostičky a rozmačkejte vidličkou.
-
Přidejte najemno nakrájenou cibuli a promíchejte.
-
Vmíchejte nakrájené rajče, osolte a opepřete.
-
Připravte zastřené vejce: vajíčko rozklepněte přes malý cedník, dejte do vřelé vody s trochou octa a vařte 4–5 minut.
-
Pomazánku namažte na topinku, přidejte vejce a posypte solí, pepřem, chilli a petrželkou.
Nejste si jistí, jak oloupat avokádo? Rychlý videonávod vám pomůže a hotovo budete mít během chvilky. Pěstitelé mohou využít i pecku a vypěstovat si zajímavou rostlinu.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře