Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem

hemriettas Kuchařka: hemriettas

Doba přípravy: 60 minut Moučníky , Bábovky 57 názorů

Suroviny

250 g měkkého tvarohu (může být ve vaničce i v alobalu)
2 vejce
100 g oleje
0,5 hrnku moučkového cukru
1,5 hrnku polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
1 lžíce rumu
1 lžíce citronové kůry nebo pomerančové
hrst rozinek
Recept si zatím oblíbilo 50 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dát tvaroh, cukr, vejce, olej, rum, vše rozšlehat dohladka. Vmíchat mouku s práškem. Pokud je tvaroh hustý, naředíme cca 2 lžícemi mléka.

  2. Dále přidat rozinky, kůru.

  3. Polovinu těsta je možné obarvit kakaem.

  4. Těsto vlít do vymazané a hrubou moukou vysypané formy, péci v rozpálené troubě na 150-160 stupňů, cca 60 minut - vyzkoušíme špejlí.

Poznámka

Měla jsem silikonovou formu, takže jsem nevymazala a šla krásně vyklopit. Ve velké formě bude tak do 3/4 výšky.

Těsto se mi zdálo husté, ale výsledek byl výborný. Měla jsem polotučný tvaroh ve vaničce a mléko jsem nepřidávala.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 945 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem

  • Annarose Annarose

    Dobrý den. Moc děkuji za tip na skvělou bábovku. Většina lidí si recept malinko přizpůsobí a kdo trochu peče, konzistenci na bábovku pozná. Někde ubere, někde přidá. Přijde mi to úplně normální. Hlavně u hrníčkových receptů to tak je. Já jsem přidala sekané mandle a čokoládu. Výsledek skvělý:)

    Odpovědět

  • Andromeda 1 Andromeda 1

    monikavavrikova: peču tvarohové bábovky docela často a těsto bývá hodně husté, na stěrce i v míse drží .Taky záleží na tvarohu,ten z alobalu je hodně hutný, někdy těsto trošku naředim rumem, mlékem , kapkou oleje. Ale tahle bábovka je výborná , někdy přidávám mleté ořechy, někdy čokoládu, rozinky, někdy jen mramoruji. Peču chvíli na 180, potom snížíme na 150-160, dopekam pomalu. A hlavně s babovkou do vychladnutí nehýbat, aby se nesrazila.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    monikavavrikova: popřemýšlejte, kde jste udělala chybu. Takové tvarohové bábovky jsou u nás oblíbené, tuto bábovku jsem i pekla, jak můžete zjistit na dvou posledních fotkách, ta úplně poslední je vyfocená rozkrojené bábovky. Já bych ji s radostí návštěvě i ráda nabídla, jen doba je na to zrovna špatná;-)

    Odpovědět

  • monikavavrikova monikavavrikova

    Škoda, že jsem si recenze nepřečetla předtím,než jsem jí šla udělat,.. musela jsem zředit mlékem, hustá ,ani se nedala normálně vyšlehat mixerem,..po upečení vypadala jako slitá, prostě divná konzistence..jako gumová... chuťově dobrá, ale návštěvě bych jí nenabídla....:no::no::no:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Anullef: a proč?

    Odpovědět

  • Anullef Anullef

    Škoda. Za nás určitě ne. :no:

    Odpovědět

  • Bartovaandrea Bartovaandrea

    Bábovka je mooooc dobrá :-) doporučuji použít menší hrnek :-8 než klasický velký na kafe, a skvělá kombinace je vanilkový cukr, citronová kůra a borůvky, boží výsledek <3

    Odpovědět

  • Ditule29 Ditule29

    Škoda surovin. Hnusnější bábovku jsem nejedla. I v komentářích je vidět, jak si lidé upravují množství a přidávají i jiné suroviny. Měla jsem si je take nejdřív přečíst, určitě bych ji po přečtení nepekla:-)

    Odpovědět

  • babula2 babula2

    Tak tento recept už jsem vyzkoušela dvakrát, jen ji peču na klasickém plechu... A taky dávám trochu více cukru, půl hrnku je pro nás málo. Díky za recept.

    Odpovědět

  • Kamila28 Kamila28

    Výborný recept... Přesně takový jaký je.. Děkuji :yes:;-)

    Odpovědět

  • cervanek cervanek

    Potřebovala jsem upéct buchtu s tvarohem a měla jsem jen 2 vejce, tak jsem vyzkoušela tento recept. Po přečtení komentářů jsem těsto upekla v dortové formě jako korpus a po vychladnutí potřela vyšlehaným tvarohem se zakysanou smetanou, navrch strouhaná čokoláda. Výborné, chutná všem. Malou dávku cukru chválím, běžně dávám polovinu uvedenou v receptech, tady bylo akorát :yes:

    Odpovědět

  • Renattaa277 Renattaa277

    Tak nevím no. Bábovka se povedla a je moc dobrá. Ale musela jsem si ji doladit. Těsto jak už tu někdo píše, bylo tuhé. Přidala jsem hrnek mléka. Poté Amaretto dvě lžíce, skořicový cukr, půl hrnku mouky navíc, vejce navíc a kypřící jeden a půl. Olej místo 100g tak půl hrnku. Cukr jsem přidala a i tak je méně sladká. Potřebovala jsem bábovku s tvarohem, ale udělat tento recept, tak bábovka je poloviční. Za mě příště jiný recept. ;-)

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    Dajda: :-K

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    hemriettas: Taky jsem chtěla napsat, že záleží na hustotě tvarohu i na konkrétní mouce apod. Ale hlavně: tvarohová těsta jsou vždycky hustá, nikdy netečou, jako když se udělá těsto piškotové nebo olejové, tak že se jim, jak píšete, musí do formy trochu pomoct. ;-)

    Odpovědět

  • hemriettas hemriettas(autor receptu)

    Klaudie: Určitě...záleží také na hustotě tvarohu,mléko nedávám nikdy,i když těsto dávám do formy lžící..dělám poměrně často a s úspěchem..

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: tvarohová bábovka bábovka s tvarohem tvarohová bábovka s olejem olejová bábovka s tvarohem tvarohová bábovka hrnková tvarohová bábovka recept s olejem hrníčková tvarohová bábovka tvarohova babovka recept babovka z tvarohu babovka tvarohova tvarohová bábovka hrníčková olejová hrníčková bábovka tvarohová hrníčková tvarohová bábovka s olejem hrnková bábovka s tvarohem hrnková tvarohová bábovka rychla tvarohova babovka tvarohová hrníčková bábovka tvarohová bábovka olej olejová tvarohová bábovka tvarohová olejová bábovka