Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem

Potřebujete chutný a reprezentativní moučník, ale nechcete se dlouze patlat s jeho přípravou? Pak je tato snadná hrníčková bábovka s tvarohem ideálním řešením!

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min

75 min (15 min příprava + 60 min tepelná úprava)

26. 1. 2014 15:01

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 645 kJ / 3 261 kcal
Bílkoviny82,66 g
Tuky130,40 g
Vláknina12,15 g
Cholesterol558 mg
Sodík428 mg
Sůl1,58 g
Sacharidy422,78 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Měla jsem silikonovou formu, takže jsem nevymazala a šla krásně vyklopit. Ve velké formě bude tak do 3/4 výšky.

Těsto se mi zdálo husté, ale výsledek byl výborný. Měla jsem polotučný tvaroh ve vaničce a mléko jsem nepřidávala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Marie_9

10. 2. 2021 18:56

Tvarohové moučníky a bábovky jsou vděčné a vláčné. Celá léta peču podobnou tvarohovou a je vždycky vynikající. Někdy přizpůsobím množství a dám na plech a na to meruňky nebo jiné ovoce a výsledek je také vynikající. Již od dětství miluji tvarohové dobroty.:yes:

Annarose

11. 10. 2020 19:54

Dobrý den. Moc děkuji za tip na skvělou bábovku. Většina lidí si recept malinko přizpůsobí a kdo trochu peče, konzistenci na bábovku pozná. Někde ubere, někde přidá. Přijde mi to úplně normální. Hlavně u hrníčkových receptů to tak je. Já jsem přidala sekané mandle a čokoládu. Výsledek skvělý:)

Andromeda 1

3. 6. 2020 18:25

monikavavrikova: peču tvarohové bábovky docela často a těsto bývá hodně husté, na stěrce i v míse drží .Taky záleží na tvarohu,ten z alobalu je hodně hutný, někdy těsto trošku naředim rumem, mlékem , kapkou oleje. Ale tahle bábovka je výborná , někdy přidávám mleté ořechy, někdy čokoládu, rozinky, někdy jen mramoruji. Peču chvíli na 180, potom snížíme na 150-160, dopekam pomalu. A hlavně s babovkou do vychladnutí nehýbat, aby se nesrazila.

ivulinka

20. 4. 2020 20:08

monikavavrikova: popřemýšlejte, kde jste udělala chybu. Takové tvarohové bábovky jsou u nás oblíbené, tuto bábovku jsem i pekla, jak můžete zjistit na dvou posledních fotkách, ta úplně poslední je vyfocená rozkrojené bábovky. Já bych ji s radostí návštěvě i ráda nabídla, jen doba je na to zrovna špatná;-)

monikavavrikova

20. 4. 2020 16:32

Škoda, že jsem si recenze nepřečetla předtím,než jsem jí šla udělat,.. musela jsem zředit mlékem, hustá ,ani se nedala normálně vyšlehat mixerem,..po upečení vypadala jako slitá, prostě divná konzistence..jako gumová... chuťově dobrá, ale návštěvě bych jí nenabídla....:no::no::no:

ivulinka

27. 1. 2020 20:13

Anullef: a proč?

Anullef

27. 1. 2020 20:09

Škoda. Za nás určitě ne. :no:

Bartovaandrea

7. 12. 2019 19:13

Bábovka je mooooc dobrá :-) doporučuji použít menší hrnek :-8 než klasický velký na kafe, a skvělá kombinace je vanilkový cukr, citronová kůra a borůvky, boží výsledek <3

Ditule29

22. 10. 2019 09:16

Škoda surovin. Hnusnější bábovku jsem nejedla. I v komentářích je vidět, jak si lidé upravují množství a přidávají i jiné suroviny. Měla jsem si je take nejdřív přečíst, určitě bych ji po přečtení nepekla:-)

babula2

25. 11. 2018 21:08

Tak tento recept už jsem vyzkoušela dvakrát, jen ji peču na klasickém plechu... A taky dávám trochu více cukru, půl hrnku je pro nás málo. Díky za recept.

Kamila28

31. 10. 2018 23:33

Výborný recept... Přesně takový jaký je.. Děkuji :yes:;-)

cervanek

1. 9. 2018 22:03

Potřebovala jsem upéct buchtu s tvarohem a měla jsem jen 2 vejce, tak jsem vyzkoušela tento recept. Po přečtení komentářů jsem těsto upekla v dortové formě jako korpus a po vychladnutí potřela vyšlehaným tvarohem se zakysanou smetanou, navrch strouhaná čokoláda. Výborné, chutná všem. Malou dávku cukru chválím, běžně dávám polovinu uvedenou v receptech, tady bylo akorát :yes:

Renattaa277

25. 2. 2018 13:44

Tak nevím no. Bábovka se povedla a je moc dobrá. Ale musela jsem si ji doladit. Těsto jak už tu někdo píše, bylo tuhé. Přidala jsem hrnek mléka. Poté Amaretto dvě lžíce, skořicový cukr, půl hrnku mouky navíc, vejce navíc a kypřící jeden a půl. Olej místo 100g tak půl hrnku. Cukr jsem přidala a i tak je méně sladká. Potřebovala jsem bábovku s tvarohem, ale udělat tento recept, tak bábovka je poloviční. Za mě příště jiný recept. ;-)

hemriettas

20. 1. 2018 10:57

Dajda: :-K

Dajda

20. 1. 2018 07:51

hemriettas: Taky jsem chtěla napsat, že záleží na hustotě tvarohu i na konkrétní mouce apod. Ale hlavně: tvarohová těsta jsou vždycky hustá, nikdy netečou, jako když se udělá těsto piškotové nebo olejové, tak že se jim, jak píšete, musí do formy trochu pomoct. ;-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: tvarohová bábovka bábovka s tvarohem tvarohová bábovka s olejem olejová bábovka s tvarohem tvarohová bábovka hrnková tvarohová bábovka recept s olejem hrníčková tvarohová bábovka tvarohova babovka recept babovka z tvarohu babovka tvarohova tvarohová bábovka hrníčková olejová hrníčková bábovka tvarohová hrníčková tvarohová bábovka s olejem hrnková bábovka s tvarohem hrnková tvarohová bábovka rychla tvarohova babovka tvarohová hrníčková bábovka tvarohová bábovka olej olejová tvarohová bábovka tvarohová olejová bábovka

Suroviny: tvaroh měkký, vejce, olej, cukr moučkový, mouka polohrubá, prášek do pečiva, rum, kůra citronová, rozinky

TopRecepty.cz

Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4wJk