16 pokrmů s paprikami: Máme je rádi čerstvé, vařené, dušené, pečené i naložené
Papriky jsou plody z čeledi lilkovitých. Plody mají různé tvary mnoha barev - od žlutobílé přes karmínově červenou po tmavě zelenou. Podle množství látky, zvané kapsaicin, se od sebe jednotlivé druhy odlišují chutí a pálivostí.
Papriky všemožných tvarů, barev a pálivostí můžeme zpracovat do chutných pokrmů od salátů po guláše. Papriky jsou nejlepší syrové, ale dají se také vařit, dusit, péct, smažit i zapékat. Můžeme je plnit, zavařovat, mrazit, nakládat a sušit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Papriky plněné
- Aspik v paprice
- Kotlety v paprikách
- Čalamáda s paprikami
- Obalované papriky
- Buřtguláš s paprikou a žampiony
- Papriky na grilu
- Paštika z pečených paprik
- Zapečené papriky plněné tvarůžky
- Papriky plněné kysaným zelím a paprikový salát
- Vepřová panenka na asijský způsob
- Ražniči z vepřové plece, česnekové klobásy, cibule, papriky a slaniny
- Lehce pikantní lečo s fazolemi
- Brambory zapečené s paprikou, jarními cibulkami a kysanou smetanou
- Španělské gazpacho
- Rychlý okurkový salát s paprikami
1/16
1/16
Komentáře