Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Obalované papriky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 8. 2019 22:07

Suroviny

Porce: 1 porce

Nutriční hodnoty

Energie1 234 kJ / 295 kcal
Bílkoviny20,33 g
Tuky15,88 g
Vláknina2,54 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 206 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy16,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MamlajdaD MamlajdaD

13. 12. 2020 17:02

zujali: Používám světlezelené (někdy se prodávají i žluté) papriky kuželovitého tvaru, většinou se jim v Česku říká "slovenské", ale jinde ve světě je nazývají "bulharské". ;-):-8 Loupání paprik se dělá to proto, aby obalovací suroviny lépe držely na hladkém povrchu paprik. Ale je tady (jako úplně první) komentář od Magdalenky, která papriky neloupe a místo smažení je peče v troubě. Pořád si slibuji, že to zkusím, ale zatím jsem se k tomu nedostala, takže je na každém, chce-li to zkusit bez loupání. ;-):-8 Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

zujali

13. 12. 2020 16:47

A jaké papriky používáte?

Eja57 Eja57

21. 7. 2020 17:48

casino: asi je tu řeč o oloupání paprik vcelku určených k plnění apod....a jinak než pod grilem...jde to, ale chce to strávit nějaký čas u plotny plynového sporáku...nad hořák dám kovový rošt, na něj papriky, vedle kastrol, opékám, otáčím, černé hážu do kastrolu a přiklápím poklicí, zapařím, trochu zchladlé sloupnu a očistím...žádný binec nikde nemám, ale je to poměrně otravná činnost....a předem odpovídám na dotaz - jde to jen u paprik slovenského typu, u macatých kulatých to nefunguje.

MamlajdaD MamlajdaD

21. 7. 2020 14:51

casino: Nasucho opéct papriky se docela dobře povede, pokud jsou (a ony většinou jsou) na povrchu rovné a hladké. ;-) Když mají nerovný povrch (tak jako na videu) tak se to nepodaří ani svatému. Ten váš návod (třeba na papriky na salát) je naprosto skvělý, to jo! :yes: Ale papriky rozkrájené na tři, čtyři díly zase nenaplníte, takže pro tento recept se tato vaše metoda nedá bohužel použít, škoda. No zapoměla jsem do receptu napsat všeobecně známé zabalení paprik do mikroténového sáčku po opečení, ale to snad každý ví. ;-) Děkuji za komentář a zdravím! :-K:-K:-K

casino casino

21. 7. 2020 14:29

"Nasucho opečené a pak oloupané papriky..."
Jeden synovec kterého si žádná Italka ani po abrahámovinách nevzala :-8 opéká papriky přímo na plynu 8-( Sporák je jak od borůvek a lusky pak zbaví toho "uhlí" ve dřezu pod tekoucí vodou :yes:
Najde se tu někdo, kdo ÚSPĚŠNĚ od slupek čistí papriku předem VOLNĚ opékanou (asi na pánvi) :-?
No, ale asi by to šlo na grilu, že :-)
***
https://www.toprecepty.cz/recept/40146-papriky-pec...

MamlajdaD MamlajdaD

21. 7. 2020 14:23

Eja57: No máš pravdu, a to Topky prý za videa platí nemalý peníz. To video neodpovídá ani v opékání a oloupání, ani v obalování. Doma ať si to každý dělá podle sebe, jak mu to vyhovuje, ale video by mělo souhlasit s receptem! :-! A receptík je to opravdu chutný. ;-)

Eja57 Eja57

21. 7. 2020 14:04

MamlajdaD: no ale koukni na video - obalení mouka - vejce - a zas mouka....no fuj, teda s prominutím....
Hezký a dobrý recept a taková pitomost....

MamlajdaD MamlajdaD

21. 7. 2020 13:37

Eja 57: Evi, máš pravdu, že video by mělo odpovídat receptu. Ty papriky jsou opravdu málo opečené a řekla bych, že nejsou sloupnuté, na to se moc lesknou, oloupané by tak lesklé asi nebyly. To mi tedy trochu vadí, ale to, jestli jsou nebo nejsou obalené i ve strouhance by mi asi až tolik nevadilo. ;-) To ať si každý udělá podle svého. I když recept je recept a video by mělo odpovídat. Ale pozoruji, že poslední dobou se stížnosti na nepřesná videa občas objevují. ;-) Dík za komentář, :-8 ty máš vždycky dobrý postřeh! :yes: Moc zdravím! :-K:-K:-K

Eja57 Eja57

21. 7. 2020 09:43

Video je nesmysl....v receptu papriky po opečení SLOUPNEME - ve videu pár puchýřků na pánvi, v receptu po naplnění mouka, vajíčko a na pánev, rozhodně se nic nepíše o mouka, vajíčko a zase mouka ( to opravdu není strouhanka...) jak je ve videu....

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 8. 2019 23:43

recepty73: a zase jsem o něco chytřejší a mohlo mne to napadnout ;-)

MamlajdaD MamlajdaD

26. 8. 2019 19:10

recepty73: Je pro mně pocta, když kuchař, který má stovky svých (pěkných) receptů, :yes: uvaří můj receptík. Jsem nadšená a šťastná. :-8:-D Mockrát děkuji za vyzkoušení a za upřesnění některých kroků postupu! Super!:yes: No a z fotografií mám vždycky také velkou radost! ;-):-DDěkuji mnohokrát za uvaření :yes: a na sto tisíckrát za tu moc zdařilou fotografii!<3;-):-D Ještě jednou dík a moc zdravím!:-K:-K

recepty73 recepty73

26. 8. 2019 18:35

...obalit syrovou plněnou papriku určitě nedoporučuji, protože se z kabátku svléká rychleji, než cokoliv jiného, proto se předem předpéká a svléká;-) , pak už to jde samo;-) skoro:-D
...já jsem je tedy obalil klasicky v trojobalu (ve vajíčku máme rádi jen chlebové smaženky), a protože jsme zmlsaní, tak je i naplnil šunkou se sýrem:-Q;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

26. 8. 2019 13:09

magdalenka: Ten nápad se smaženicí se mi moc líbí.. Já bych to taky neopékala předem, ale naplnila třeba tou smaženicí, pak pevnější trojobal-2x v mouce a vejcích. Dala bych to na pečící, olejem pomazaný papír a každou papriku ještě pokapala olejem a šup s tím do trouby :-D.. Mňam..Už slintám! :-D

MamlajdaD MamlajdaD

26. 8. 2019 10:20

magdalenka: Dík za komentář!:-) Právě proto, aby opékání nebylo tak obtížné, se tyhle papriky opečou nenaplněné na suché pánvi, pak naplní a obalí, stačí i jen v mouce a ve vajíčku a kdo chce, tak i ve strouhance. ;-) a znovu se opéká, ale to už netrvá moc dlouho. A kdo nerad pečené v oleji na pánvi, tak si to stejně dá do trouby. ;-):-8 Chce to jen trochu fantazie;-):-D a každý si to udělá podle svého:-8 Moc tě zdravím!:-K

magdalenka magdalenka

26. 8. 2019 09:42

Robila som pokusy so smažením papriky - naplnenú hubovou smaženicou alebo syrom. Plnila som hrubostennú papriku, ale surovú - nie opečenú. Obaľovala som vo vajci, potom v múke, zas vajce a potom strúhanka. Až potom pomalé smaženie v oleji. Upustila som a teraz radšej pečiem v rúre, to smaženie bola na mňa piplačka.:-8
Verím však, že tvoj recept nájde u niekoho realizáciu, nejaký trpezlivejší kuchár ako ja sa nájde.
Pekný deň!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: papriky se sýrem obalované obalovane plněné papriky papričky obalovane obalovane papričky obalovaný špek papriky recepty

Suroviny: paprika, vejce, mouka, sůl, olej

TopRecepty.cz

Obalované papriky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KDKz