Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvaroh je měkká, bílá hmota, která se vyrábí z odstředěného plnotučného mléka. Tvarohové moučníky a krémy se vyznačují vláčností a mírně nakyslou chutí. Důležitou vlastností tvarohu je hodně bílkovin a málo kalorií.

Tvaroh je univerzální surovina a proto se hodí k pečení moučníků a dezertů z různých druhů těst - z kynutého, křehkého, listového i piškotového. K tvarohu se výborně hodí ovoce, šlehačka, vanilka, citrón, ale také kakao nebo čokoláda.

1/20

    3 z 20

    Tvarohová bublanina s rybízem

    Tvarohová bublanina s rybízem

    Tvarohová bublanina je dokonalá svou vláčností, šťavnatostí a nakyslou chutí tvarohu a ovoce. Tím může být jakékoliv čerstvé i kompotované ovoce. Těsto zjemníme ušlehanými bílky a po upečení na vymazaném a strouhankou nebo moukou vysypaném plechu bublaninu pocukrujeme moučkovým cukrem s vanilkou.

    4 z 20

    Tvarohové kynuté koláčky

    Tvarohové kynuté koláčky

    Tvarohové koláčky jsou jedním z druhů tradičních koláčků na svatbách, slavnostech a posvíceních. Připravujeme je nejen z kynutého těsta, ale i z nekynutého, křehkého nebo listového. Tvarohovou náplň můžeme ochutit vanilkou či rumem a koláčky před pečením ozdobit rozinkami a máslovou drobenkou.

    7 z 20

    Palačinky s tvarohem a smetanou

    Palačinky s tvarohem a smetanou

    Tvarohové palačinky sice nejsou tak oblíbené jako ty s marmeládou, ale jsou velmi syté a proto se hodí k svačině do školy nebo na výlety. Ochucený tvaroh natíráme na upečené palačinky, posypeme je pokrájeným ovocem, svineme, posypeme cukrem a ozdobíme kopečky šlehačky, ovocem nebo čokoládou.

    8 z 20

    Kiwi pohár s tvarohem

    Kiwi pohár s tvarohem

    Tvaroh se šlehačkou, kysankou nebo jogurtem je základem pro všechny druhy lehkých zdravých pohárů s ovocem. Pokud tvaroh osladíme medem, máme výbornou a vydatnou svačinu pro celou rodinu. K poháru se hodí čerstvé i kompotované ovoce. Krém ozdobíme strouhanou čokoládou a lístkem meduňky.

    11 z 20

    Tvarohové cukroví

    Tvarohové cukroví

    Tvarohové cukroví je zákusek k nedělní kávě nebo sladká svačinka pro děti. Na vánoční stůl není toto cukroví dost trvanlivé. Jednoduché těsto z tvarohu, másla, mouky, vejce a soli rozválíme, vykrájíme různé tvary a upečeme v troubě. Ještě horké obalujeme v moučkovém cukru s vanilkou nebo se skořicí.

    13 z 20

    Buchty na páře

    Buchty na páře Video

    Tvarohové buchty nejsou moučníkem samy o sobě, ale mohou být sladkou tečkou po tučném masitém obědě. Bývají plněné tvarohovou náplní nebo kousky ovoce, posypané kakaem, strouhaným tvrdým tvarohem, cukrem a polité rozpuštěným máslem - kdo by jim odolal? Děti je milují jako hlavní jídlo.

    15 z 20

    Tvarohové koblížky s karamelem

    Tvarohové koblížky s karamelem

    Tvarohové koblížky a vdolečky se hodí pro lidi, kteří nemají čas čekat, než vykyne těsto. Jednoduché těsto z tvarohu, mouky, rumu, másla a cukru rozválíme a vykrájíme kolečka, která smažíme na oleji. Lžícemi můžeme tvarovat noky, popřípadě natrhat kousky těsta a tvarovat je do kuliček, které po osmažení obalíme v cukru.

    17 z 20

    Tvarohové raffaello

    Tvarohové raffaello

    Tvarohové kuličky jsou cukrovím pro okamžitou spotřebu - s tím ale nebude žádný problém, jsou hodně návykové. Směs z tvarohu, Salka, kokosu a mandlí promícháme a necháme odležet v zakryté misce do druhého dne. Tvoříme kuličky, které obalujeme v kokosu (dovnitř můžeme vmáčknout mandli) a uložíme v lednici.

    18 z 20

    Šlehačkové šátečky s tvarohem

    Šlehačkové šátečky s tvarohem

    Tvarohové šátečky jsou oblíbeným moučníkem pro všechny příležitosti. Máslové těsto z hladké mouky, šlehačky, tuku a špetky soli zpracujeme, rozválíme na plát a vykrájíme čtverečky, které naplníme tvarohovou nádivkou. Protilehlé rohy spojíme (buď dva nebo všechny čtyři). Po upečení šátečky pocukrujeme.

    19 z 20

    Jahodový tvaroh

    Jahodový tvaroh

    Tvaroh s ovocem je velice oblíbená svačinka pro všechny věkové kategorie. Měkký tvaroh stačí rozmixovat s pokrájenými kousky čerstvého i kompotovaného ovoce a dosladit medem. Krém můžeme nalít do pohárů na směs drcených sušenek nebo piškotů a ozdobit šlehačkou a lístkem meduňky.

    20 z 20

    Štrúdl z tvarohu

    Štrúdl z tvarohu

    Tvarohový štrúdl připravíme z tvarohového těsta, které naplníme strouhanými jablky, nebo z listového těsta, které natřeme tvarohovou náplní. Obě varianty štrúdlů jsou výborné. Také máme možnost vyzkoušet oba najednou. Do náplně dáme rum a rozinky, do jablek také skořici. Po upečení pocukrujeme.

1/20

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky