Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Časté chyby při přípravě okurkového salátu: Hořkou okurkou se celý znehodnotí
Zdroj: Toprecepty

Dokážete si představit, že nemáte alespoň k jednomu obědu týdně okurkový salát? My ne! A ať už se rozhodnete pro "okurkáč" s octovou zálivkou, nebo ten s s jogurtem, je potřeba znát chyby, které se neodpouští.

Okurkové saláty jsou oblíbeným doplňkem hlavních chodů díky své schopnosti osvěžení, ale také pro jejich skvělou chuť. Jejich příprava je navíc velmi snadná a opravdu rychlá, což jejich oblíbenost ještě podporuje. Jak je připravit bezchybně?

5 častých chyb při přípravě okurkového salátu

Určitě si říkáte, že v přípravě okurkových salátů nelze chybovat. Opak je ale pravdou a některé chyby vedou k nepoživatelnosti daného salátu. Přesvědčte se sami:

  1. Zásadní je výběr kvalitních surovin. Taková přezrálá okurka není nic moc dobrého, ta hořká už vůbec ne - salát z ní byste opravdu odmítli jíst. Okurky hořknou, pokud nemají pravidelnou zálivku a jsou vystaveny kolísání teplot.
  2. Jakou konzistenci od salátu očekáváte? Chcete-li opravdu hustý okurkový salát s jogurtem, je potřeba z nastrouhaných okurek vymačkat přebytečnou tekutinu.
  3. Nedostatečné ochucení lze ještě zachránit, myslete však na to, že okurky jsou chuťově velmi jemné, proto by jejich ochucení nemělo být příliš výrazné.
  4. Sůl je dobrým sluhou, ale velmi zlým pánem. Okurkový salát solte postupně po menších dávkách a pravidelně ochutnávejte, abyste byli spokojeni s výsledkem.
  5. Buďte opatrní! S pomocí struhadel a mandolín je příprava salátů otázkou krátké chviličky, ovšem dbejte zvýšené ostražitosti k ochraně vašich prstů.

Okurky jsou skvělou surovinou pro svou jemnou a osvěžující chuť. Proto můžete připravit chuťově jemňoučký salát s jogurtem a bylinkami, ale také pikantní okurkový salát s pořádným řízem česneku ve spojení s chilli papričkou. Zkusíte?

Komentáře

Naposledy jste si prohlédli