Časté chyby při přípravě okurkového salátu: Hořkou okurkou se celý znehodnotí
Dokážete si představit, že nemáte alespoň k jednomu obědu týdně okurkový salát? My ne! A ať už se rozhodnete pro "okurkáč" s octovou zálivkou, nebo ten s s jogurtem, je potřeba znát chyby, které se neodpouští.
Okurkové saláty jsou oblíbeným doplňkem hlavních chodů díky své schopnosti osvěžení, ale také pro jejich skvělou chuť. Jejich příprava je navíc velmi snadná a opravdu rychlá, což jejich oblíbenost ještě podporuje. Jak je připravit bezchybně?
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
5 častých chyb při přípravě okurkového salátu
Určitě si říkáte, že v přípravě okurkových salátů nelze chybovat. Opak je ale pravdou a některé chyby vedou k nepoživatelnosti daného salátu. Přesvědčte se sami:
- Zásadní je výběr kvalitních surovin. Taková přezrálá okurka není nic moc dobrého, ta hořká už vůbec ne - salát z ní byste opravdu odmítli jíst. Okurky hořknou, pokud nemají pravidelnou zálivku a jsou vystaveny kolísání teplot.
- Jakou konzistenci od salátu očekáváte? Chcete-li opravdu hustý okurkový salát s jogurtem, je potřeba z nastrouhaných okurek vymačkat přebytečnou tekutinu.
- Nedostatečné ochucení lze ještě zachránit, myslete však na to, že okurky jsou chuťově velmi jemné, proto by jejich ochucení nemělo být příliš výrazné.
- Sůl je dobrým sluhou, ale velmi zlým pánem. Okurkový salát solte postupně po menších dávkách a pravidelně ochutnávejte, abyste byli spokojeni s výsledkem.
- Buďte opatrní! S pomocí struhadel a mandolín je příprava salátů otázkou krátké chviličky, ovšem dbejte zvýšené ostražitosti k ochraně vašich prstů.
Okurky jsou skvělou surovinou pro svou jemnou a osvěžující chuť. Proto můžete připravit chuťově jemňoučký salát s jogurtem a bylinkami, ale také pikantní okurkový salát s pořádným řízem česneku ve spojení s chilli papričkou. Zkusíte?
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře