Čínský okurkový salát II.

Suroviny

okurka hadovka (salátovka)
zázvor
česnek
sezamový olej
rýžový ocet
světlá sójová omáčka
špetka cukru

Postup přípravy receptu

  1. Okurku nakrájíme asi na 3 mm kolečka a pak ještě na nudličky.

  2. Nastrouháme trochu zázvoru a česneku, přimícháme k okurce.

  3. Zalijeme pár kapkami octa, oleje a sójové omáčky.

  4. Musíme se vším opatrně, protože každé má dost výraznou chuť, raději ochutnat a pak dochutit.

  5. Necháme chvilku uležet v chladničce.

  6. Rýžový ocet lze nahradit i normálním nebo vinným, ale salát pak už má jinou chuť.

Poznámka od kuchařky

Recept jsem si kdysi vyžádala v čínské kuchyni a protože mám ráda chuťově výrazná jídl a,dělám si jej dost často. Kdo by chtěl, může přidat i trochu čerstvé červené feferonky.

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Komentáře k receptu Čínský okurkový salát II.

Tématické fráze: okurky hadovky recepty čínská okurka okurkový salát po čínsku salát z hadovek recepty z okurek hadovek okurka hadovka recepty čínský okurkový salát recept okurky po čínsku recepty z hadovek čínský salát okurkovy salat recepty na okurky hadovky čínské okurky okurkovy salat se sojovkou salát z okurek hadovek čínské recepty okurkový salát česnek čínský salát z okurek hadovek recepty z okurek salátovek zazvorove okurky