Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mnozí z nás se přípravy těchto špaget obávají, ale věřte - není se čeho bát. Stačí předejít chybám, kterých se často nevědomky dopouštíme, a připravíte skvělé těstoviny. Poradíme, jak se vyhnout pochybení při jejich přípravě.

Špagety carbonara jsou Italskou pochoutkou, ve které nesmí chybět správně uvařené těstoviny, kvalitní slanina, výrazný sýr a čerstvé žloutky. S našimi tipy budete předem vědět, na jaké chyby si dát pozor, aby byl výsledek dokonalý.

Chyby během přípravy špaget carbonara

Předejděte častým chybám a uvařte ty nejlepší špagety carbonara, jaké vaše rodina kdy jedla. Budete se těšit z pochvalných komentářů i žádostí o přidání.

  1. Kvalita surovin je zde opravdu stěžejní, proto ji nepodceňujte. Guanciale však můžete nahradit pancettou, stejně jako pecorino lze nahradit parmezánem.
  2. Těstoviny je potřeba uvařit al dente, tedy na skus. Rozvařené nebo naopak nedovařené špagety znehodnotí celý pokrm a nikdo si na něm nepochutná.
  3. Sýr je potřeba nastrouhat opravdu najemno, aby se v pokrmu dobře rozpouštěl, proto si na tom dejte záležet - hroudy nerozpuštěného sýra nejsou žádoucí.
  4. Sražené žloutky jsou nepřípustné, proto pozor - tepelně se neupravují (nevaří, nesmaží), ale pouze se zahřejí. Právě díky zahřátí krásně ztuhnou.
  5. Hrudky v omáčce? Nejspíše jste použili vejce přímo z lednice. Vyndejte je včas na pracovní plochu, aby zteplala na pokojovou teplotu.
  6. Vylévání vody z těstovin je hřích, protože se jedná o nedílnou součást receptu. Proto si po uvaření špaget odeberte zhruba hrnek vody, než je slijete.
  7. Zdá se vám, že vaše špagety carbonara mají málo omáčky? Pomaličku a za stálého míchání vlévejte další množství vody z těstovin do pánve. Omáčka však musí zůstat krémová, s vodnatou konzistencí opravdu parádu neudělá.
  8. Smetana do tohoto receptu nepatří, byť se s ní můžete setkat v popisu různých obměň špaget carbonara. V originálním znění ji opravdu nenajdete.
  9. Nevynechávejte finální posyp čerstvě mletým pepřem, který je neopomenutelnou součástí tohoto receptu a pokrmu přidá na výrazné chuti.

Tak co myslíte, není to zas složité, že? Vyzkoušet přípravu autentických špaget carbonara podle Emanuela můžete podle názorného videoreceptu, který vás provede postupem. Udělejte radost rodině a naservírujte si kousek Itálie u vás doma.

Komentáře

Další tipy a triky

Naposledy jste si prohlédli