Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Itálie je kolébkou pizzy, těstovin a zmrzliny-gelata. Seznamte se i s dalšími gastro perlami

Itálie je kolébkou pizzy, těstovin a zmrzliny-gelata. Seznamte se i s dalšími gastro perlami

Od veselých Italů bychom se mohli naučit nejen pozitivní myšlení, ale také jejich přístup k vaření. Většina tradičních italských jídel je jednoduchá na přípravu a přitom výborná. Zřejmě právě proto jsou u nás italská pizza nebo těstoviny carbonara tak oblíbené.

Těstovinová jídla

Co italská rodina, to prý jiný rodinný recept na těstoviny. Italové si na domácích těstovinách skutečně zakládají a vytvářejí z nich potom takové kulinářské skvosty, jako jsou spaghetti aglio olio e pepperoncino nebo lasagne s boloňskou omáčkou.

Tradiční dezerty

U nás velmi oblíbené je tiramisu, které už mnohdy nemá s tím italským moc společného. Druhým známým dezertem je panna cotta, dobrota servírovaná v průhledných kelímcích nebo skleničkách.

Více

1 2

Další témata

Další recepty