Co dělat, když jsou v omáčce žmolky? Máme pro vás 2 důležité rady
Omáčky jsou fenomén české kuchyně. Nejedné kuchařce se však při jejich přípravě stalo, že po zahuštění se v omáčce objevily žmolky. Jak napravit zkaženou omáčku, aby byla při podávání krásně hladká a lesklá?
Omáčky jsou v našich končinách často připravovaným druhem pokrmu. Mezi nejoblíbenější patří svíčková, rajská nebo koprová omáčka. Většina omáček se zahušťuje pomocí jíšky nebo záklechtky, které mohou nejednu hospodyňku pozlobit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Rychlá pomoc proti žmolkům
Při zahušťování moukou se někdy v omáčce objeví žmolky.
- Zbavíte se jich přepasírováním omáčky přes husté síto.
- Rychlejší a zaručenější způsob je omáčku celou promixovat tyčovým mixérem. Žmolky díky tomu budou okamžitě pryč a zabere vám to minimum času.
Vyzkoušejte si oblíbenou svíčkovou omáčku podle našeho videoreceptu a vychutnejte si fantastickou chuť kořenové zeleniny.
A jaké vychytávky používáte při vaření omáček vy? Podělte se o ně s námi v komentáři pod článkem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 9 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 10 hodinami
Banana split
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 23 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Květákové muffiny se salátem
Přidáno 27. 4. 2024 18:01
Přečtěte si Zobrazit více
Zahušťování polévek, omáček a zeleninových jídel: Z více možností si vybere úplně každý
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Komentáře