Co dělat, když se těsto drolí? Odpovídáme začátečníkům
Někdy nás těsto, které připravujeme, dokáže potrápit. Začátečníkům mohou pomoci rady, jak těsto napravit, abychom zbytečně nezničili suroviny. Budeme rádi, když vám naše tipy pomohou.
S těstem, které lepí, si asi už umíme docela dobře poradit. Co ale dělat s těstem, které se drolí? Nemůžeme ho spojit, aby se s ním dalo pracovat. Rozpadá se nám v rukou. Máme chuť to celé vyhodit. Zbytečně. Náprava není nijak složitá. Většinou totiž stačí těstu dodat tekutinu.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat, když se těsto drolí
Máme několik možností.
- Nejdříve zkontrolujeme, jestli jsme přidali vše podle receptu.
- Často stačí množství tekutiny (voda, mléko, smetana), které jsme do těsta dali, poněkud zvýšit. Postupujeme citlivě, abychom těsto nenaředili víc, než potřebujeme.
- Mouka tekutinu přijímá postupně. Vždy počkáme po promíchání, jaký efekt přidání tekutiny mělo.
- Někdy stačí jen přidat žloutek nebo vejce.
- Také tekuté sladidlo jako med nebo javorový (či jiný) sirup těsto naředí a zvláční. Promyslíme, zda se do daného těsta hodí.
Snad jsme vám pomohli.
Komentáře