Co je cikánský řízek? Známe tajemství jeho chuti a poradíme i s výběrem přílohy
Cikánský řízek je varianta oblíbeného smaženého řízku, kdy se kuřecí nebo vepřové maso před obalováním ochucuje směsí kari, papriky, pepře, soli a sójové omáčky. Díky koření má řízek výraznější chuť a jemně pikantní tón.
Cikánský řízek patří mezi méně známé, přesto zajímavé variace tradičního smaženého řízku. Na pohled se neliší od klasiky, ale chuťově nabídne mnohem víc. Maso se před obalováním výrazně okoření, což mu dodá osobitý šmrnc.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co je cikánský řízek
Hlavním rozdílem mezi oběma řízky je to, že cikánský řízek se skládá z masa pokrájeného na tenké nudličky.
- Cikánský řízek se dělá z kuřecích prsou nebo vykostěných kuřecích stehen, ale také z vepřové krkovice, která je šťavnatější.
- Řízek je tvořen ze směsi masa, vajec, koření, bramborového škrobu a sójové omáčky.
- Na rozpálený olej se lžící tvoří menší placičky, které se upečou dozlatova.
- Cikánský řízek podávejte s brambory nebo s bramborovou kaší.
Cikánský řízek si můžete dochutit podle svých preferencí a zpracovat do něj i menší kousky masa, které se na klasický řízek nehodí. Dokonce jej lze připravit i z více druhů masa, čímž dodáte jídlu zase jiné chutě.
Komentáře