Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hebká bramborová kaše - to je ideální představa každé hospodyňky. Dosáhnout tohoto cíle není vůbec složité. Názorné video nám předvede, jak si s kaší hravě poradit.

Výtečně připravené maso nebo zelenina a k tomu oblíbená bramborová kaše - to je příklad dobrého oběda, na kterém si rádi pochutnáme. Na dokonalou bramborovou kaši potřebujeme 1 kg brambor varného typu C, sůl, 75 g změklého másla a 150–200 ml teplého mléka.

Jak připravit hebkou bramborou kaši

Postup zvládne i začátečník, pokud dodrží jednoduché zásady.

  1. Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.
  2. Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme zcela doměkka. Po uvedení k varu je vaříme na střední stupeň asi 20 minut, aby se brambory provařily rovnoměrně. Vařené jsou, když jimi vidlička hladce projede.
  3. Měkké brambory scedíme, vložíme zpět do hrnce a rozšťoucháme. Velkou chybou je použít ponorný mixér.
  4. K rozmělněným bramborám přidáme máslo a teplé mléko, poté vše vymícháme nebo vyšleháme šlehacími metlami na hladkou kaši. Chladné mléko s horkými bramborami by vytvořilo kaši lepivou.
  5. Bramborovou kaši podáváme ihned, delším stáním ztrácí na kvalitě.

Z případných zbytků bramborové kaše můžeme připravit chutné placičky.

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky