Hebkou bramborovou kaši zvládne každý začátečník. Stačí dodržet několik zásad a její konzistence bude dokonalá
Hebká bramborová kaše - to je ideální představa každé hospodyňky. Dosáhnout tohoto cíle není vůbec složité. Názorné video nám předvede, jak si s kaší hravě poradit.
Výtečně připravené maso nebo zelenina a k tomu oblíbená bramborová kaše - to je příklad dobrého oběda, na kterém si rádi pochutnáme. Na dokonalou bramborovou kaši potřebujeme 1 kg brambor varného typu C, sůl, 75 g změklého másla a 150–200 ml teplého mléka.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit hebkou bramborou kaši
Postup zvládne i začátečník, pokud dodrží jednoduché zásady.
- Brambory zbavíme slupky, omyjeme a nakrájíme na stejné kostky.
- Vložíme je do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme zcela doměkka. Po uvedení k varu je vaříme na střední stupeň asi 20 minut, aby se brambory provařily rovnoměrně. Vařené jsou, když jimi vidlička hladce projede.
- Měkké brambory scedíme, vložíme zpět do hrnce a rozšťoucháme. Velkou chybou je použít ponorný mixér.
- K rozmělněným bramborám přidáme máslo a teplé mléko, poté vše vymícháme nebo vyšleháme šlehacími metlami na hladkou kaši. Chladné mléko s horkými bramborami by vytvořilo kaši lepivou.
- Bramborovou kaši podáváme ihned, delším stáním ztrácí na kvalitě.
Z případných zbytků bramborové kaše můžeme připravit chutné placičky.
Komentáře