Klasické české rohlíky
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 207 kJ / 1 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 24,70 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,08 g |
Sacharidy | 370,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.
Tvarování rohlíků:
http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...
Povídání o omládku a Sladěnce je tady:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2023 12:39
16. 9. 2023 11:38
10. 4. 2023 12:14
11. 2. 2023 15:41
11. 2. 2023 15:36
Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/
17. 1. 2023 20:00
17. 1. 2023 10:19
13. 1. 2023 17:25
6. 1. 2023 21:57
Jen pro ty, co méně solí, dejte malinko méně soli, než je uvedeno.. Opravdu lepší jak z obchodu, přitom nejvíce připomíná chuť klasického rohlíku, mňam, mám radost
2. 1. 2023 12:43
2. 1. 2023 10:13
Ja celý život pečiem, pri veľkej rodine to bola nevyhnutnosť, miesto keksíkov som deťom piekla do školy napr. buchty s tvarohom a pod. Aj chlieb som piekla sporadicky, sviatky bez domáceho chleba u nás neboli. Vtedy som to považovala za potrebné až nevyhnutné. V niektorej svojej knihe Cat popisuje, čo ju vlastne priviedlo k domácemu pečeniu, sme na tom podobne.
Skutočnú lásku k pečeniu, ku chlebu a kysnutému cestu som však nachytala od cathleen! Stále ma to baví, stále sa u nás šíri vôňa pečeného chleba (chlieb kupujem výnimočne, proste obchodný nám nechutí). Je to už vášeň, vyskúšala som desiatky receptov, prešla som kváskovaním atď.
Vždy mám pri vyťahovaní chleba z rúry radosť, ako prvýkrát, keď sa mi vydaril prvý krásny bochník ...(sem tam sa stane, že aj niečo pripálim, cesto mi prekysne a pod., samozrejme). Nevadí mi práca s cestom, nevadí mi zdĺhavé miesenie - baví ma sledovať, ako mi cesto pod rukami ožíva, robot nemám a DP vytiahnem málokedy.
Naozaj - pečenie je radosť.
1. 1. 2023 19:07
1. 1. 2023 18:37
1. 1. 2023 14:39
16. 12. 2022 21:25
Tak jsem nevěděla, jestli se to dá ještě použít, asi to překynulo, no nevím! Risk je zisk,
stejně jsem ho přidala do mouky zdrclej, nezdrclej a nakynulo to! Udělala jsem malou změnu, místo margarínu, vlahé máslo.
Po nakynutí cca 1,5 hodiny jsem udělala dvanáct kuliček nechala 15 minut oddechnout a pak rozválela potřela spodek těsta vodou a srolovala, ještě dvěma rukama poválela do kýžené délky rohlíku. Jak to dělal ten pekařský technolog. Nechala zakryté folií nakynout /on to také zakryl fólií/ ! Pak po hodině, se to začalo zvedat a krásně nakynuly. Pekla jsem na 240 ,13 minut, musí se to řádně vypéct, aby dostaly chuť. Spodek rohlíku musí být tmavší, až pak jsou do křupava! Podtrženo sečteno recept na rohlíky, je výborný, ale potřebuje opravdu zkušeného pekaře, já to musela vychytat. Mě to prostě ,nevykynulo pořádně, rohlíky byly hrubě umotány a tím, že se dotýkaly, tak se ani dobře nepropekly. Zvojtila jsem to důkladně! Dnes jsem pekla podruhé stejným postupem, jen jsem dala míň soli 1,5 KL bylo moc, asi mám slanější sůl. Jsou perfektní. Už žádné kynuté těsto bez omládku, pořád jsem cítila to droždí, s omládkem ho necítit vůbec. Už všechna jen s omládkem, slaná i sladká.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřové kousky v zakysaném těstíčku
Přidáno před 10 hodinami
Pomazánka s Feta sýrem a bylinkami
Přidáno před 13 hodinami
Svítek do polévky s medvědím česnekem a parmezánem
Přidáno před 15 hodinami
Květákové kari s malými, drobnými fazolemi v tomatě
Přidáno 18. 3. 2024 07:45
Sladký kuskus s jablky a vlašskými ořechy
Přidáno 18. 3. 2024 07:29
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Přidáno 17. 3. 2024 17:09
Právě bylo uvařeno:
Zapékané těstoviny
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kamil@ uvařila před 7 hodinami
Vepřové plátky pečené s marinádou
MaminkaVladuska uvařila před 8 hodinami
Kuřecí maso ve sladké chilli omáčce
HolyBee uvařila před 11 hodinami
Šťouchané brambory
Alenka87 uvařila před 11 hodinami
Hradecká pomazánka
Saratice uvařila před 11 hodinami
Bramboračka
Kacasek25 uvařila před 11 hodinami
Cuketový krém s mrkví
annaval uvařila před 11 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
olivka uvařila před 12 hodinami
Rychlé ořechové řezy - hrnkové
Rosvi uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Otevírací doba obchodů na Vánoce 2023: Kde nakoupíte na Štědrý den a jak bude otevřeno na silvestra i Nový rok
Co je omládek a kam jej použít? Chuť pečiva dovede povýšit k dokonalosti
Na křupavá kolečka Bake rolls potřebujeme starší rohlíky, olej, sůl a koření. Vznikne levná a výborná chuťovka k televizi
Další recepty
Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk
Klasické české rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJmW
214 názorů