Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Tento recept najdete
v nové kuchařce!

Naše kuchařka 2
obsahuje 150 receptů
včetně tohoto.

Naše kuchařka 2

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tyto rohlíky jsou....prostě staré známé rohlíky :-)) Pomocí omládku nádherně vykynou. Nevím, jestli se v pekárnách omládek používá dodnes, spíše se to řeší přidáním chemie - tzv. zlepšujících přípravků.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Lorisa

23. 5. 2022 15:36

Skvělý recept, rohlíky z něj jsou senzační, ale veka.... to je naprostá bomba:-Q

magdalenka magdalenka

2. 4. 2022 10:22

cathleen: viem, co je na 100 percent spolahlive a kde ist za receptom. :-8 Niekedy, samozreme, improvizujem, ale niekedy sa to neoplati.:-8

cathleen cathleen

2. 4. 2022 08:43

magdalenka: Děkuji, i za foto :-K mám radost, že se k receptu vracíš :-*

magdalenka magdalenka

1. 4. 2022 20:27

Cesto je veľmi tvárne, dnes som ho použila na dva "ždímané" chlebíky...tlačil ma čas a nestíhala som robiť rohlíky. Foto prikladám.

Veritaska Veritaska

7. 3. 2022 20:13

Výborné, konečně nejsou druhý den na strouhanku. Vyzkoušela jsem i s žitnou chlebovou moukou, super. Klobouk dolu a děkuji za recepty.:-K

PetraSt

28. 2. 2022 11:11

Děkuji za recept, byly vynikající, lepší než kupované. Rozhodne nedělám naposledy

Pajaja

27. 2. 2022 12:31

Tvoje recepty na kynuté pečivo jsou pro mne modla. . . :-) To kvůli nim má v mé kuchyni své místo sladěnka. ))) Děkuji za ně. To není jako recepty nějakého casino, který vše jen kritizuje. :-Q

Tonja

14. 10. 2021 11:16

Vyzkoušel jsem již mnoho receptů na rohlíky, na nejrůznější druhy rohlíků. Z těch, které mají chutnat jako klasické dobré rohlíky, jsem si vybral dva recepty. Dnes jsem zjistil, že oba dva jsou od stejné kuchařky, jenom jsou stažené z různých webů. Děkuji Ti, Cathleen, a skládám Tvému pekařskému umění poklonu.

K tomuto receptu: Jsou to rohlíky opravdu výborné, opravdu mají tu klasickou tradiční rohlíkovou choť i konzistenci, chutnají stejně jako kvalitní rohlíky z nejlepších malých pekáren. Budu je dělat pravidelně a často.

Poznámka na okraj: Rohlíky ani chleba už v obchodech (a v supermarketech zvlášť) nekupujeme. Jen výjimečně v nouzi, když se kvůli nedostatku času nepodařilo upéct. Ale i to už řešíme tak, že máme "železnou zásobu" pečiva zamraženou. Ještě se musím zdokonalit v pečení francouzských baget, ty mi ještě nejdou prvotřídně.

Slavka Castor

12. 4. 2021 21:48

Cathleen, děkuji moc za recept. Strašně moc se mi stýská po českém pečivu a toto je to správné. <3:-):yes:

Otec Manuel

14. 3. 2021 12:02

Rohlíčky k nedělní snídani, s máslem a kávou... Těsto jsem večer dal do lednice, v 6:00 vytvaroval rohlíky a v 8 upekl v remosce. Moc dobré! Děkuji za recept, foto přidáno...

cathleen cathleen

13. 10. 2020 19:59

oriental.dancer, magdalenka: mám velkou radost, že se recept osvědčil :-)

oriental.dancer

13. 10. 2020 18:08

Děkuji za opět úžasný recept<3 Recepty od Cathleen mě ještě nikdy nezklamaly;-)

magdalenka magdalenka

2. 4. 2020 09:43

Z cesta som tvorila menšie uzly, sypala hrubou soľou a rascou, tuk som použila bravčovú masť.
Recept je skvelý, ako všetky od tejto autorky, zatiaľ ma ani jeden nesklamal. :-K
Pridávam foto mojej tvorby.

Marija5

1. 4. 2020 21:59

:-K:-Kmoooc dekuji za tento recept !!!..dodrzela jsem vse jak je napsano <3<3<3 a vse se povedlo...nase 1.domaci rohliky vypadaji pekne a chutnaji tuze moc :-D:-Dpulka je pryc dekuji..mdoporucuji vrele :yes:
Pridala jsem foto<3

cathleen cathleen

28. 1. 2020 14:18

SilviaD: děkuji :-K

1 2 3 4 8 11 14

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Josef Maršálek

nově v eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW