Čím plnit šneky z listového těsta: 7 tipů na slané náplně ke každé příležitosti
Čekáte návštěvu, ale nechcete přípravou pohoštění trávit v kuchyni více času, než je nutné? Nebo si jen chcete připravit nějakou rychlou chuťovku? Pak jsou pro vás šneci z listového těsta tou správnou volbou.
Listové těsto je běžně k dostání jak mražené, tak chlazené. Není nic snazšího, než z něj připravit slanou dobrotu. Stačí se rozhodnout, jaká náplň vám udělá tu největší radost. Přípravu šneků zvládnou i děti, zapojte je do ní a užijte si společné chvíle.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Čím naplnit šneky z listového těsta
Stačí se podívat do lednice a použít vaše oblíbené ingredience. Fantazii a chutím se meze nekladou.
- Nejznámější klasikou je kombinace sýru a kečupu, přidat můžete i uzeninu (salám, šunku nebo slaninu).
- Pizza šneky mají náplň tvořenou z rajčatového protlaku nebo kečupu, sýru, salámu a koření na pizzu. Chuť zpestříte paprikou nakrájenou na kostičky, stejně tak cibulí nebo kukuřicí.
- Kombinace sýru a bylinek je skvělá při popíjení vína s přáteli či rodinou. Výběr je jen na vás, použít můžete mozzarellu, cheddar, goudu, nivu nebo eidam. Z bylinek pak vede oregano, tymián, bazalka nebo provensálská směs.
- Zkuste kombinaci v podobě slaniny a čerstvého špenátu, kterou doplníte nivou či fetou.
- Chuť kysaného zelí se slaninou se také skvěle hodí k vínu či pivu.
- Nebojte se použití pesta – pesto z medvědího česneku v kombinaci s goudou, to je opravdová delikatesa.
- Pokud chcete připravit sytější pochutinu, připravte náplň z mletého masa, ochuceného podle vašich zvyklostí a chutí.
Šneky z listového těsta využijete i jako skvělou svačinu. Stačí k nim přidat čerstvou zeleninu nebo ovoce. Podělte se s ostatními v komentářích o to, jakou náplň šneků máte nejraději a připravte si s námi šneky z listového těsta podle videoreceptu:
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka ze dvou druhů sýra s pečeným česnekem
Přidáno před 9 hodinami
Jablkové buchtičky
Přidáno před 14 hodinami
Pečené brambory s česnekem, vejci, smetanou a sýrem
Přidáno před 14 hodinami
Slaná bábovka z toustového chleba
Přidáno před 18 hodinami
Pečené ziti
Přidáno před 18 hodinami
Plátky vepřové pečeně v pikantní omáčce
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Kynuté Maruščiny koláčky: Nadýchané a vláčné pečivo neodolatelně voní máslem. Důležité je správně pracovat s droždím
Banánová buchta na plech podle Josefa Maršálka: Příprava je snadná a výsledek fantastický, říká cukrář
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Komentáře