Co přidat do bramboráků, aby byly křupavé? Poradíme hned několik možností
Bramboráky jsou tradiční bramborové placky, které voní dokonale česnekem a majoránkou. Tyto placky se staly také vděčným pokrmem k pivu, vínu či k rychlé večeři. Bramboráky zaručeně uctíte i jakoukoli návštěvu.
Přestože jsou bramboráky prosté jídlo, můžeme se po nich utlouct. A to zejména proto, jak neodolatelně voní po česneku a majoránce, navíc dokonale křupou. Bramboráky jsou nenáročné na suroviny i na přípravu, hotové jsou během chviličky.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Co přidat do bramboráků, aby křupaly
- Strouhání brambor: Vyzkoušejte brambory nastrouhat na hrubém struhadle namísto jemného, usmažené hrubší okraje bramboráků budou báječně křupat.
- Strouhanka: Přidání strouhanky do těsta na bramboráky používaly i naše babičky, zaručeně napomáhá k tomu, aby usmažené placky více křupaly.
- Hrubá mouka: Nejčastěji využíváme mouku hladkou, avšak křupavosti napomáhá naopak spíše mouka polohrubá a hrubá.
- Ovesné vločky: Ne zrovna tradiční ingrediencí mohou být nasekané ovesné vločky, které taktéž pomohou v křupavosti placek.
Lámete si hlavu nad tím, co rychlého uvařit k večeři? Vyzkoušejte si podle snadného videoreceptu křupavé bramboráky, které zmizí z talíře během pár minut. Napište nám do komentáře, jak se vám recept povedl.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (1)
Ne, nejsou. Bramboráky jsou vždy připravované ze syrových nastrouhaných brambor, kdežto bramborové placky z vařených.