Dvanáctihodinová kachna

mekkejla Kuchařka: mekkejla

Doba přípravy: 30 minut příprava + 12 hodin pečení 4-6 porcí Drůbeží maso 24 názorů

Suroviny

cca 2kg kachna
sůl
kmín
500 ml mléka
med
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu umyjeme, očistíme, prosolíme (i zevnitř) a okmínujeme.

  2. Podlijeme mlékem, přiklopíme a pečeme 7 hodin na 90°C - dáme do vyhřáté trouby!

  3. Poté zvýšíme teplotu na 120°C a pečeme dalších 5 hodin - poslední hodinu teplotu zvýšit a kachnu potíráme vypečeným tukem s medem.

Poznámka

Recept je z Albert magazínu a přes jeho časovou náročnost jsme ho dělali již několikrát, protože chuť takto připravené kachny je naprosto bezkonkurenční!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 449 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvanáctihodinová kachna

  • JoHoneK JoHoneK

    Chtěl jsem se optat budu poprvé dělat Kachnu a jestli jedno jestli použiju horko vzduch nebo jestli mám jen nechat hrát vrch a spodek děkuji

    Odpovědět

  • vosje vosje

    Věděla jsem, že chci péct hodně pomalu, tak jsem si vybrala tento recept. Jen nemám na sporáku žádné stupně (Celsia). Trouba je na plyn a jsou tam jen tři polohy - na mínimum, střední a maximum. Tak jsem dala na minimum a jdu ještě spát a uvidím. Pekáč na přiklopení nemám, protože je to keramická zapékací miska, tak jsem to zakryla alobalem. Jo - a kořením ještě saturehjkou, táta to vždycky dělal, říkal, že saturejka kachnu "oškube", tedy, že není cítit peřím. :-) Dám vědět, jak to dopadlo. :-)

    Odpovědět

  • Jana 2013 Jana 2013

    Unás už se chystají rovnou 2 .Jsme početná rodinka a zelíčko bílé i červené,knedlíky bramborové a karlovarské.:-Q

    Odpovědět

  • Renata Renata(neregistrovaná)

    Toprecepty.czmaryje12: já ji peču už léta 12hodin, rozporcovanou,sůl, kmín a celé jabko-na 60st., nepodlévam, jen dusím v sádle, pak přidám na 90 st. a dopeču, mléko jsem nedávala, dnes je už od noci v troubě, tak to zkusím

    Odpovědět

  • maryje12 maryje12

    Kachna byla výborná, doporučuji těm, co ráno potřebují jídlo zabalit a jít. Žádná práce a výsledek bezvadný. Mléka může být určitě méně, měla jsem přes noc méně času, tak jsem dala na 95 st. a ráno trochu na kůrčičku a bylo to výborné!

    Odpovědět

  • mi-havelka mi-havelka(neregistrovaná)

    Tak vážení je 16.1.2016 a po přečtení tohoto receptíku jdu na to, kachýnka je připravená a omytá, takže akce začíná. To bude zítra obídek :-p:-p:-p;-);-);-):-D:-D

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Přesně takto ji pečeme (také podle magazímu Albert) a nemá chybu, je vynikající. Přidávám bodík.

    Odpovědět

  • chocolate chocolate

    Delala jsem presne podle tebe na Stepana a mohu doporucit, kachna byla vyborna.Jen mleka jsem pouzila cca polovinu.
    Pridavam zaslouzeny bod:yes:.

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla(autorka receptu)

    Mléko chuť kachny určitě nijak nezmění, ale je maso je po něm ještě vláčnější a kůrčička krásně křupavá ;-) Jestli vyzkoušíš Zdeni, tak dej vědět. Určitě si na ní pochutnáte ;-)

    Odpovědět

  • Kruela Kruela

    :-);-):yes: prostě mňam

    Odpovědět

  • Zdena z JM Zdena z JM

    Zajímavý recept,hlavně to mléko.:-?To dodá kachně nějakou chuť nebo je potom křupavá kůrčička?Já peču kachnu tak 5 hodin,ničím nepodlévám a je taky výborná.Ale tohle určitě vyzkouším.Možná na Vánoce.

    Odpovědět

  • mekkejla mekkejla(autorka receptu)

    Díky za komentáře. :-)) Kruelo taky ji pečeme přes noc - v podstatě na směny - manžel vydrží déle vzhůru, takže ji o půl noci zapíná, já zas vždy brzo vstávám, takže jí ráno přitápím :-D A s tou elektrikou bych to taky neviděla tak černě - přece jen, tohle jídlo člověk nevaří 3x do týdne a navíc to za to určitě stojí ;-)

    Odpovědět

  • Hrašuľka.Hrašuľka Hrašuľka.Hrašuľka(neregistrovaná)

    Tak, z celého tohoto receptu mám k dispozícii len tých 12 hodín. Ale čítať si tu tie Vaše komentáriky.... Poviem Vám, kam sa hrabe televízia. Ja si tu nielen prídem na dobré, chutné receptíky, ale sa tak nasmejem, že mám každý deň Silvestra. Veľmi pekne Vám vetkým ďakujem a len varte a pečte a pečte a varte, dokiaľ Vás to len bude baviť - a za seba dúfam, že dlho-predlho!!!! :-):-):-p:-p:-)):-)):yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Kruela Kruela

    Také tak kachnu peču.Peču jí přes noc, tak to ani časově náročné není.:yes:Vždy jsem si myslela, jak měkoučkou kachničku máme, ale až když jsem jí začala péct takto, tak jsem pochopila, jak jsem se mýlila.:-)Je to fakt bezkonkurenční. :yes:;-). Tím že se peče na málo stupňů myslím, že ani s tou spotřebou elektřiny to nebude tak horké.:-)

    Odpovědět

  • hanes24 hanes24

    Ukládám recept a sebe taky, to je něco:-!:-!:-)):yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: pečená kachna přes noc kachna pečená přes noc pomalu pečená kachna přes noc pečení kachny přes noc pečená kachna v troubě přes noc pečená kačena přes noc kachna pečená 12 hodin pomalu pečená kachna 12 hodin dlouho pečená kachna kachna dlouho pečená kachna přes noc dvanáctihodinová husa jak péct kachnu přes noc 12hodinova kachna dvanáctihodinová pečená kachna 12 hodinova husa kachna pečená celou noc kačena pecena přes noc jak upéct kachnu přes noc šestihodinová kachna

Zapomněl/a jsem heslo