Dvanáctihodinová kachna
Už jste někdy zkoušeli péct kachnu dvanáct hodin? Není to nic složitého, příprava zabere jen pár minut. Mezitím, co se kachna při nízké teplotě peče, se můžete věnovat jiné činnosti. Čas, který zabere dlouhé pečení, se bohatě vyplatí. Ta chuť a křehkost masa stojí za to!
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 977 kJ / 234 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,00 g |
Tuky | 7,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 30 mg |
Sodík | 200 mg |
Sůl | 0,50 g |
Sacharidy | 24,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kachnu omyjeme, očistíme, prosolíme (i zevnitř), okmínujeme a vložíme do pekáče.
Krok 2: Podlijeme ji mlékem, pekáč přiklopíme a pečeme 7 hodin v předem vyhřáté troubě na 90 °C.
Krok 3: Med smícháme s vypečeným tukem a touto směsí kachnu průběžně potíráme.
Krok 4: Poté zvýšíme teplotu na 120 °C a pečeme dalších 5 hodin. Na poslední hodinu teplotu ještě zvýšíme.
Zveřejněno 5. 11. 2013 15:14
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Moje poznámka
Dvanáctihodinová kachna
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PGR6
Nejnovější recepty
Brownies s červenou řepou
Přidáno před 36 minutami
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno před 53 minutami
Masové bramboráky
Přidáno před 2 hodinami
Dýňový dip
Přidáno před 3 hodinami
Makrela v rajčatové omáčce se zeleným pepřem
Přidáno před 3 hodinami
Krémová polévka z pečené dýně se zázvorem, chilli a parmezánem
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Kuchařka Chili ve StarDance ukázala, jak se tančí šťouchané brambory: Jsem nadšený, chválil ji porotce Tománek
Vítěz MasterChef Česko Honza Albrecht si zavaří po boku Jana Punčocháře a ještě se sklenkou v ruce
Nekynuté šátečky s tvarohem jsou křehké a lahodné. V těstě je sice droždí, ale fígl je ve zpracování
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky, které jsou hned měkké
bilkova.zu před 22 minutami
Křehké řezy à la kolínské řepánky
bilkova.zu před 26 minutami
Kuřecí kousky v česnekovém těstíčku podle Čiriny
f-kikinka před 7 hodinami
Boloňské špagety s mletým masem podle Petry
f-kikinka před 7 hodinami
Křehký jablkový koláč
alenajahod před 8 hodinami
Jablečná buchta s ořechy a rozinkami
31970687 před 10 hodinami
Prosedlá buchta s tvarohem
Jitkazmecka před 21 hodinami
Rýžový nákyp se sušenými švestkami
Vendy-N před 21 hodinami
Budapešťská pomazánka
Lenka Cech před 21 hodinami
Tématické fráze:
pečená kachna přes noc,
kachna pečená přes noc,
pomalu pečená kachna přes noc,
pečení kachny přes noc,
pečená kachna v troubě přes noc,
pečená kačena přes noc,
kachna pečená 12 hodin,
pomalu pečená kachna 12 hodin,
dlouho pečená kachna,
kachna dlouho pečená,
kachna přes noc,
dvanáctihodinová husa,
jak péct kachnu přes noc,
12hodinova kachna,
dvanáctihodinová pečená kachna,
12 hodinova husa,
kachna pečená celou noc,
kačena pecena přes noc,
jak upéct kachnu přes noc,
šestihodinová kachna
Suroviny:
kachna,
sůl,
kmín celý,
mléko,
med
Komentáře (25)