Letní cuketová rychlovka: Orestovaná cuketa s hermelínem je skvělá na topinky
Cuketová sezóna je plném proudu. Při strouhání další a další cukety vás možná napadá hláška z oblíbeného filmu: "Ani Pinďa to už nežere". Přinášíme vám však jednoduchý a rychlý tip, jak cuketu zpracovat a vytvořit z ní výbornou směs na topinky, který vás nadchne.
Když se podaří utrhnout cuketu, dokud ještě nepřeroste v obrovského giganta, je to v letní sezóně skutečně výhra. V tomto receptu se snoubí chuť lehce opečené cukety a jemného plísňového sýru.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Topinková směs s cuketou a hermelínem
Připravte si následující suroviny a během pár minutek budete mít hotovou výbornou pomazánku. Budete potřebovat: 2 ks hermelínu, 1 středně velkou cuketu, 1 cibuli, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku sušeného bio zeleninového vývaru, 4 plátky chleba na opečení, podle chuti sůl a pepř.
Nyní se můžete pustit do přípravy podle následujících kroků:
-
Rozehřejte na pánvi olivový olej.
-
Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
-
Vmíchejte cuketu nakrájenou na malé kostičky.
-
Osolte, opepřete a přidejte špetku bio sušeného vývaru.
-
Restujte na středním plameni dokud cuketa nezměkne, ale zůstane lehce křupavá.
-
Přidejte na kostičky nakrájený hermelín.
-
Jemně promíchejte a nechte na mírném plameni rozpustit.
-
Podávejte s topinkami opečenými nasucho v topinkovači.
-
Podle libosti můžete topinky ozdobit např. čerstvými klíčky, bylinkami nebo zeleninou.
V cuketové sezóně se vám může hodit Desatero rad, jak nejlépe využít a zpracovat cukety.
Přejeme dobrou chuť.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře