Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Letní cuketová rychlovka: Orestovaná cuketa s hermelínem je skvělá na topinky
Zdroj: Toprecepty

Cuketová sezóna je plném proudu. Při strouhání další a další cukety vás možná napadá hláška z oblíbeného filmu: "Ani Pinďa to už nežere". Přinášíme vám však jednoduchý a rychlý tip, jak cuketu zpracovat a vytvořit z ní výbornou směs na topinky, který vás nadchne.

Když se podaří utrhnout cuketu, dokud ještě nepřeroste v obrovského giganta, je to v letní sezóně skutečně výhra. V tomto receptu se snoubí chuť lehce opečené cukety a jemného plísňového sýru.

Topinková směs s cuketou a hermelínem

Připravte si následující suroviny a během pár minutek budete mít hotovou výbornou pomazánku. Budete potřebovat: 2 ks hermelínu, 1 středně velkou cuketu, 1 cibuli, 1 lžíci olivového oleje, 1 lžičku sušeného bio zeleninového vývaru, 4 plátky chleba na opečení, podle chuti sůl a pepř.

Nyní se můžete pustit do přípravy podle následujících kroků

  1. Rozehřejte na pánvi olivový olej.

  2. Přidejte najemno nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.

  3. Vmíchejte cuketu nakrájenou na malé kostičky.

  4. Osolte, opepřete a přidejte špetku bio sušeného vývaru.

  5. Restujte na středním plameni dokud cuketa nezměkne, ale zůstane lehce křupavá.

  6. Přidejte na kostičky nakrájený hermelín.

  7. Jemně promíchejte a nechte na mírném plameni rozpustit.

  8. Podávejte s topinkami opečenými nasucho v topinkovači.

  9. Podle libosti můžete topinky ozdobit např. čerstvými klíčky, bylinkami nebo zeleninou.

V cuketové sezóně se vám může hodit Desatero rad, jak nejlépe využít a zpracovat cukety.

Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky