15 houbových receptů: Hříbky má mnoho houbařů ze všech hub nejraději
Podzimní čas houbaření mnoho z nás miluje, baví nás houby hledat a objevovat, ale také z nich vařit dobrá jídla. Velmi ceněné jsou pravé hříbky, praváky, které se dají zpracovat na mnoho způsobů. Jídlům dávají naprosto jedinečnou a skvělou chuť.
Hříbky jsou výborné ke zpracování hned po příchodu z lesa, ale zároveň se snadno suší a svou chutí vylepší celou řadu jídel. Stačí přidat trochu prášku ze sušených hříbků a o skvělou chuť je postaráno. Praváky můžeme také zavařovat nebo mrazit. Výborně se hodí jako základ omáček nebo polévek, můžeme je dávat do karbanátků i do smaženice.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Recepty ve výběru
- Staročeská bramborová omáčka s hříbky
- Těstoviny se smetanovými hříbky
- Kadlíkovy pečené hříbky
- Bylinkové kuře na hříbcích
- Krůtí maso na paprice s hříbky
- Myslivecká směs s hříbky
- Pečené hříbky
- Polévka z pravých hříbků
- Kližka na hříbcích a křemenáčích s česnekovou bramborovou kaší a hlívovými hranolky
- Tortilla se šťavnatým kuřecím masem a hříbky
- Kuře na hříbcích
- Kuře pečené se zeleninou,hříbky a brusinkami
- Kroupové rizoto aneb "krupoto" s ajvarem a hříbky
- Těstoviny s hříbky, špenátem a rajčaty
- Hříbky na paprice
1/15
1/15
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře