Kdy a jak vyndat háky z pekárny, aby v chlebu nezůstaly díry? Videonávod poradí
Aby byly krajíčky pečiva z pekárny úhledné a bez díry po vytažených hácích, je nutné je z těsta včas vyndat. Poradíme, ve které části programu můžeme hnětací háky z těsta vytáhnout a jak to nejlépe udělat.
Domácí pekárna sama uhněte, vykyne i upeče chutný chléb. Pokud máme z hotového pečiva nakrájet úhledné krajíčky bez dír po vytažených hácích, je třeba je z těsta v pekárně vyndat ještě před tím, než začne závěrečná fáze programu, pečení.
Kdy a jak vyndat hnětací háky z pekárny
Programy různých typů pekáren se maličko liší, ale vždy pomůže návod na pekárnu a náš postup, jak hnětače vyjmout. Musíte znát průběh základního programu vaší pekárny, jeho fáze. Pokud nevíte, tady poradí návod k pekárně.
- Kdy hnětače vyjmeme? Háky vytáhneme před třetím, závěrečným kynutím, po kterém už následuje jen pečení.
- Jak hnětače vyndáme? Pekárnu nevypínáme, jen ji otevřeme a háky z těsta vyjmeme namoučenými prsty.
- Háky se dají dobře vytáhnout i prsty namočenými ve vodě nebo troše oleje.
- Pokud se hnětače vyjmout nedaří, pomůžeme si jejich nadzvednutím vidličkou. Pozor, ať přitom dno formy pekárny nepoškrábete.
- Poté těsto urovnáme, pekárnu zavřeme a necháme ji celý program dokončit.
Výroba vlastního domácího chleba se stala hitem na začátku roku 2020 během koronavirové pandemie. Do té doby se jednalo spíše o koníček snaživých hospodyněk; ono totiž upéct dobrý kváskový chleba…
Nebo pekárnu necháte jen zadělat a vykynout těsto, které pak upečete v troubě.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Nepečené cukroví z piškotů: Vláčná a voňavá vosí hnízda, efektní ořechové trubičky nebo aromatická kávová zrna
Jak na ty nejlepší vanilkové rohlíčky a jakou mouku do nich použít? Nejčastěji je to hladká, vynikající jsou s ořechy i mandlemi
Komentáře (2)
Sedět u pekárny nemusíte :omg: stačí kouknout do časové tabulky. Z ní vyčtete přesně, kdy je čas na vytažení háků
A také nezapomeňte, že Eta DELICCA II je pouze jednou z mnoha typů pekáren na trhu Takže i kdyby byla pravda, co píšete, pro všechny ostatní typy pekáren výše popsaný postup platí