Kadlíkovy pečené hříbky
Přinesli jste z lesa plný košík hřibů a přemýšlíte, jaký pokrm z nich rychle vytvořit? Zapečte okořeněné hříbky s kouskem uzeného masa a smetanou, a pochutná si celá rodina. Nejlépe chutnají na opečených toustech.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 236 kJ / 1 490 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 106,50 g |
| Tuky | 75,60 g |
| Vláknina | 90,00 g |
| Cholesterol | 395 mg |
| Sodík | 2,76 g |
| Sůl | 6,20 g |
| Sacharidy | 51,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso (lalok) nakrájíme na plátky. Houby očistíme a opláchneme, ale nekrájíme, necháme v celku.
Krok 2: Do vyššího pekáčku naskládáme plátky uzeného laloku a na něj vrstvy menších mokrých hub (aby na nich drželo koření). Prosypeme je solí, pepřem, grilovacím kořením a chilli vločkami.
Krok 3: Na poslední vrstvu, kdy houby tvoří v pekáčku již kopeček, znovu přidáme koření. Posypeme i troškou kmínu, zalijeme šlehačkou a dáme do trouby.
Krok 4: Pečeme pomalu a nemícháme. Šlehačka začne vřít a houby pustí opravdu hodně vody.
Krok 5: Až se vypeče skoro všechna tekutina, na chvilku zvýšíme teplotu, aby vše pěkně zezlátlo.
Krok 6: Hotovou směs podáváme na opečených toustech.
Zveřejněno 2. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Moje poznámka
Kadlíkovy pečené hříbky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o9ok
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 9 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 8 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 9 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 10 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 11 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 14 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 14 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 14 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 15 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 15 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 15 hodinami
Tématické fráze:
pečené hřiby,
hříbky recept,
pecene hribky,
peceny houby se slehackou,
hříbky se šlehačkou,
hřibky na smetane v troube,
pečené houby se šlehačkou,
recepty s hříbky,
kadlíkovy recepty,
pečené hříbky na pánvi,
houbový pekáček,
hribky na šlehačce,
kadlíkovy houby recepty,
pecene hribky na anglicke slanine a slehacce,
hřiby pečené,
pečené houby,
pečené hříbky na na šlehačce,
dobroty jídlo z hříbků,
houby pecene v troube se šlehačkou,
kadlíkovy houby
Suroviny:
houba hřib,
maso uzené,
smetana ke šlehání,
sůl,
pepř mletý,
kmín drcený,
koření grilovací,
vločky chilli
Komentáře (40)
No, já to snad vložím jako nový rcp (současně s bramboráky bez brambor paní casinové)
Jeden baklažán jsem oloupal, druhý ne (ve finále to vyšlo nastejno).
Nakrájel jsem je na centimetrové plátky.
V míse jsem je ochutil stejně jako Kadlik: + hrstí rozemnutých sušených hub od loňska.
Uložil na paprikový lalok a pokladl paprikovým podbradkem.
Šlehačka.
...a za 20
Kůžička použitého laloku stačila povolit, sušené houby změknout a jídlo navonět
Znáte tu průpovídku "úplný ananas", která se říká o výjimečném jídle?
Ne?
Tak toto byl úúúplný ananas!
Asi letos už nezopakuji...
Včéééra jsme z lesa dovlíkli 1 (slovy jeden) suchý suchohřib...
Tak mě napadlo, zkusit to z lilku...
Myslíte, že jsem na nějaký naďabil?
No, třeba budu mít zítra větší štěstí..., protože ten paprikový lalok (a bez něho to není to pravé houbové) už mám koupený...
Kadlíku, kde je smetana, tam je zaručená dobrota
A jinak nevím, co se tu řeší. Recept autentický s tím v podobných není, když tu může být 26 (ne-li víc) pudinkových buchet téměř na jedno kopyto, proč by tu nemohly být dvoje pečené houby, navíc každé malinko jiné