Dva způsoby, jak snadno oloupat pomeranč. Vyzkoušejte postup podle videonávodu
Pomeranče jsou báječné ovoce, které krásně voní a také chutná. Někdy se nám do loupání nechce, protože kolem kape hodně šťávy. Slupka nám občas zůstane i za nehty. Podívejte se na video – jednoduchý návod vás naučí dva způsoby, jak snadno oloupat pomeranče a přitom se zbytečně neušpinit.
O tom, jaký pomeranč bude, rozhoduje nejen jeho vyzrálost, ale také odrůda. Některé v sobě mají více pecek a jsou kyselejší, jiné jsou sladké a pecek je v nich jen minimálně. Způsob loupání pomeranče závisí na tom, jak jej budeme chtít využít. Pokud z něj chceme získat šťávu, tak je loupání zbytečné, v tom případě stačí pomeranč jen rozpůlit.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Dva způsoby loupání pomeranče
Připravte si pomeranč a ostrý nůž. Podle videonávodu si vyberte jeden ze dvou způsobů loupání.
- 1. způsob: Obřízněte, ale nedořízněte kolečka slupky na obou stranách pomeranče. Veďte kolmý řez od jednoho vyříznutého kolečka k druhému, řez opakujte celkem třikrát nebo čtyřikrát po obvodu pomeranče. Pak už jen zbývá odloupnout naříznutá kolečka a také naříznuté části slupek.
- 2. způsob: Veďte řez kolem dokola nejširší částí pomeranče, Pak zajeďte nehtem pod slupku a celou polovinu slupky naráz sloupněte. Stejným způsobem postupujte při odstranění druhé poloviny slupky.
Pomeranč lahodně chutná jen tak samotný, ale můžete jej také přidávat do salátů a zdobit jím poháry. Uplatní se nejen ve sladké, ale i ve slané kuchyni.
Podívejte se také, jak oloupat pomelo.
Komentáře