Jak zpracovat pomeranče. Chutné recepty z oblíbeného ovoce, které podpoří zdraví
Pomeranče jsou výborné čerstvé nebo ve formě šťávy, kterou vypijeme co nejdříve po jejím získání. Dopřáváme si je hlavně během chladného období roku a při nachlazení, když hledáme spolehlivé zdroje vitamínu C a jednoduchou přírodní prevenci před infekčním onemocněním.
Pomeranče pro zdraví
Nakupujeme kvalitní, pěkně vybarvené plody, které působí svěže a lákavě už od pohledu. Po nákupu je vybalíme z plastového sáčku a rozložíme do jedné vrstvy. Nejlépe je uchováme při pokojové teplotě, co nejdále od tepelného zdroje.
Článek z magazínu
Saláty s pomeranči
Pomeranče jsou skvělé do zimních salátů, dají jim vůni a projasní je. Chuťově a barevně je doplňujeme se sladkými plátky banánů. Hodí se k nim mandarinky, kiwi a hrozny. Použití je snadné - stačí je oloupat, rozdělit na měsíčky a nakrájet na menší kousky.
Moučníky s pomeranči
Z pomerančové šťávy chystáme osvěžující zmrzlinu, krémy a polevy. Kromě čerstvé šťávy používáme na jejich přípravu i 100% džusy. Pomeranči zdobíme moučníky, řezy a dorty. Kromě čerstvého ovoce a šťáv využijeme i kandovanou kůru, která je vhodná na zdobení a dochucování.
Vařené a pečené pokrmy
Pomeranče často kombinujeme s drůbežím masem. Připravujeme lahůdkovou kachnu na pomerančích nebo kuřecí maso na pomerančové šťávě. Je-li do receptů potřeba strouhaná pomerančová kůra, koupíme plody, které nejsou chemicky ošetřené.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno před 9 hodinami

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 21 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 23 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 23 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 23 hodinami
Komentáře
22. 6. 2022 16:13
Vitamín C se v našich podmínkách dá získávat z jiných zdrojů.