Makrela s nivou na pomerančích

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 21 názorů

Suroviny

4 kuchyňsky upravené makrely
1 velký šťavnatý pomeranč
100 g nivy
100 g másla
2 stroužky česneku utřené se solí
8 celých neoloupaných stroužků česneku
tymián
bílý pepř
sůl
zelená petrželka
brambory
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Ryby omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

  2. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme k němu česnek utřený se solí a necháme ho rozvonět.

  3. Pomeranč rozpůlíme a z poloviny vymačkáme šťávu, kterou přilijeme k rozpuštěnému máslu. Máslovou směs necháme vychladnout a ztuhnout.

  4. Dvě třetiny směsi smícháme s nahrubo nastrouhanou nivou a vyplníme s ní břišní dutiny makrel. Ryby naskládáme do zapékací misky vhodné velikosti. Obložíme bramborami, které jsme omyli a překrojili na poloviny nebo čtvrtiny. Povrch a volná místa vyplníme druhou polovinou pomeranče, nakrájeného na kousky a neoloupanými, plochou stranou nože rozmáčknutými stroužky česneku. Zbylé ochucené máslo opět rozehřejeme a zalijeme jím celý obsah pekáčku.

  5. Vložíme do trouby, rozehřáté na 220°C a pečeme 40 minut. Poté zasypeme petrželkou a tymiánem a dopečeme 5 minut.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makrela s nivou na pomerančích

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    pazderka83: Moc mě to těší, děkuji za komentář..:-K

    Odpovědět

  • pazderka83 pazderka83

    Dnes jsem delala a musim rict ze nam to moc chutnalo. Priste zopakuji.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    bara.it: Barunko, děkuji, moc jsi mě potěšila. Jsem ráda, že recept obstál i v Tvojí, italské kuchyni.:-K

    Odpovědět

  • bara.it bara.it

    Eli - protoze se mi tvuj recept od zacatku libil, tak jsem ho hned pri prvni mozne prilezitosti udelala. Chut je opravdu hodne zajimava a rekla bych, ze plesnivy syr vubec chut ryby neprekryva spise ji zvyraznuje. No a pomerance coby citrusove plody se s makrelou snoubi uplne perfektne. Takze bodik uz leti :yes:15:yes: a dovoluji si pridat i fotku.:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Všem děkuji za názory a komentáře i body.:-K Já jsem to právě zahlédla na jídelním lístku (a objednala si dcera) a zaujalo mě to, protože se přiznám, že přímo tu základní chuť makrely moc nemusím. Takže jsem byla mile překvapená a protože makrely byly doma v mrazáku a Lízince to v restauraci chutnalo, zkusila jsem něco na podobný způsob.

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    krásný recept Elizo, :-p:yes::yes::-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Moc zajímavá kombinace. Zatím si výslednou chuť neumím představit, ale moc mne to láká vyzkoušet. :yes:

    Odpovědět

  • aaadobromila aaadobromila

    Heleďte, ale já myslim, že 100g nivy na 4ks makrely, jak je v receptu, zas není taková dávka, aby chuť ryby přetloukla... A ten pomeranč mi k makrele vyloženě ladí, i ostatní ingredience. ;-)

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    Kombinace makrely a nivy je opravdu velmi netradiční, taky bych asi takhle rybu nepřipravila. Ani, pokud by tohle jídlo bylo někde na jídelním lístku, bych si ho neobjednala, protože výrazná niva chuť ryby přebije:-/

    Odpovědět

  • hanahcotton hanahcotton

    Recept vypadá lákavě,:yes: ale u mého muže - rybáře bych s tím neuspěla:-S....Vůbec tam, kde je jakékoli maso v kombinaci s ovocem, tak to odmítá. Nějak si nedokážu tuto kombinaci chutí představit.Ale jak říkám...kdyby mi to takto krásně někdo naservíroval na stůl, tak bych určitě ochutnala ;-)

    Odpovědět

  • Mirka Mirka(neregistrovaná)

    :-p taky mám raději rybu na co nejvíce přírodno, obyčejně....i když - tady u makrely bych udělala vyjímku :-8 - máme ji hodně často a to pak jen přírodní úprava nestačí.
    Moc pěkně vypadající recept! :yes:

    Odpovědět

  • jaja jaja(neregistrovaná)

    Velmi lákavé jídlo a jako vždy fantastické foto dráždící chuťové buňky. Použito pár běžných výtečných surovin, ne přehršel omáček a dochucovadel orientálních názvů a šílených kombinací za každou cenu. Rozhodně bych s chutí pozřela, či uspěla, kdybych se pokusila udělat:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Já bych s tímto receptem doma neuspěla. Drahá polovice trvá na tom, že ryba má být připravena jednoduše, aby vynikla její chuť a nesmím k ní dát ani sýr. Ten kdyby u ryby viděl česnek, nivu a pomeranč, tak ho budu asi "křísit":-(( Jelikož žil 30 let u moře, tak asi ví, o čem mluví.

    Odpovědět

  • Luděk Luděk(neregistrovaný)

    ... ježišmarjáááá, to je slátanina:-((

    Odpovědět

  • Svetlana Svetlana

    ...ten recept se čte jak detektivka :-)...na mně je tam toho všeho nějak moc...nevím, nemůžu si pomoct...:-8...všechny ingredience mám ráda, často používám, ať je to niva (doteď jsem tvrdila, že kromě šlehačkového poháru ju dávám všude :-)), hodně česneku, pomeranče, ale dohromady nevím...jsem nějaká rozpačitá...

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: makrela recept kuchynská uprava makrely makrela plněná nivou makrela na pomeranči makrela jidelni listek makrely makrela recepty ryba s nivou recept na upravu makrely makrela kuchyňská úprava přírodní makrela recept recepty makrela recept makrela jak upravit makrelu recepty na makrele recepty na makrelu uzená makrela s nivou recept makrela na přírodno nakreka na pomeranči pečená makrela na pomerančích

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít