Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tenké jako papír a dokonale upečené dozlatova s křupavými okraji, ano, řeč je o skvělém dezertu, kterým jsou palačinky. Pochutnat si na nich můžete, ať už jsou namazané domácí marmeládou, čokoládou či arašídovým máslem.

Palačinky jsou všemi milovanou dobrotou, kterou můžete připravovat na sladký, ale také na slaný způsob, kombinovat je pak můžete se vším možným. Příprava těsta zabere jen pár minut a budete k tomu potřebovat pouze 3 základní suroviny.

Jak má být husté těsto na palačinky

Pro začátečníky máme několik tipů:

  • Základem nejlepších palačinek je perfektně hladké těsto bez hrudek, proto mouku zašlehávejte metličkou postupně
  • Těsto musí mít také tu správnou hustotu, příliš husté těsto se na pánvici rovnoměrně nerozlije. Když budete mít naopak těsto až moc řídké, způsobí, že se budou palačinky trhat.
  • Palačinkové těsto by mělo mít hustotu připomínající hodně řídký pudink. 
  • Pokud se vám bude zdát, že je těsto příliš husté, nařeďte jej mlékem.

Honí vás mlsná a nevíte, co rychlého připravit? Palačinky jsou vždy sázka na jistotu a zaručeně s nimi neurazíte žádného strávníka. Následující videorecept vám poradí, jak snadno připravit palačinkové těsto bez vážení, pouze za pomoci hrníčku.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky