Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci

Suroviny

3 větší cibule
4-5 velkých brambor
lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
lžička mleté papriky
cca 750 ml masového vývaru
mléko dle potřeby
5 kuliček nového koření
sůl
pepř
vařená vejce k podávání

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kousky a orestujeme na másle. Když začne zlátnout, vmícháme papriku a mouku. Chvíli restujeme a zalijeme větší části vývaru.

  2. Když omáčka zhoustne, promixujeme ji ponorným mixérem. Zředíme podle potřeby, může zůstat řidší a vložíme brambory nakrájené na větší kostky.

  3. Přidáme koření, sůl a vaříme cca 20 minut. Musíme občas promíchávat, aby se omáčka nepřichytla. Odebereme trochu omáčky a smícháme se smetanou.

  4. Směs promícháme a přidáme do omáčky. Omáčku už jen krátce prohřejeme a dochutíme. Podáváme s vařenými vejci, vařeným hovězím masem, nebo opečenou uzeninou.

Poznámka od kuchařky

Mléko je tam proto, když pochybí vývar, nahradí se zbytek mlékem. Množství vývaru je orientační, mně stačilo, mléka jsem přidala trochu.

Komentáře k receptu Cibulačka - omáčka s bramborami a vejci

Tématické fráze: cibulová omáčka recepty z brambor recepty na omáčky recepty omačky cibulová omáčka recept brambory recepty recept na omáčky cibulačka s brambory bramborová omáčka s vejcem recept na brambory recepty vejce cibulačka s vejcem cibulačka s bramborem omačka cibulova omáčka s vejci cibulačka brambor recept recept omáčky cibulová omáčka -recept recepty-omáčky omacky.s.vejcem