Jak uvařit cuketovou omáčku na špagety? Tento recept se stane hitem vaší kuchyně
Pro mnoho zahrádkářů je léto ve znamení velké úrody cuket. Pokud už je máte zavařené na všechny způsoby a nevíte co s nimi, tak vás zaručeně mile překvapí recept na rychlou cuketovou omáčku, která chutná skvěle s těstovinami.
Cuketa je královnou letní sezóny - roste rychlostí blesku a můžete z ní připravit mnoho báječných receptů. Cuketa nepřebije chuť jiných surovin, a proto se uplatní nejen ve slaných, ale i v sladkých pokrmech.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak uvařit cuketovou omáčku
Cuketovou omáčku na špagety snadno zavaříte do sklenic do zásoby, kdykoli si pak nebudete vědět rady, co k obědu, chutná omáčka se bude hodit.
Na přípravu omáčky budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve nakrájejte očištěnou cibuli nadrobno. Dále cuketu bez jader nakrájejte na kostky.
- Oloupaný česnek můžete prolisovat nebo nasekat najemno.
- Nyní na sádle zpěňte cibuli, ke které přidáte nakrájenou cuketu i prolisovaný česnek. K směsi přimíchejte také ostatní koření a sójovou omáčku. Vše poduste asi 30 minut.
- Do omáčky přidejte ještě rajčatový protlak a znovu provařujte 10 minut.
- Hotovou omáčku naplňte do vyhřátých sklenic, pečlivě otřete hrdlo, zavíčkujte a otočte dnem vzhůru. Takto nechte sklenice vychladnout.
- Pro delší trvanlivost můžete omáčku sterilizovat 20 minut při 85 °C.
Cuketová omáčka vás uchvátí k rychlé večeři či k obědu, pokrm můžete připravit jako bezmasý nebo s restovaným masem či masovými kuličkami. Omáčku snadno uvaříte podle jednoduchého videonávodu v úvodu článku.
Přejeme dobrou chuť.
Komentáře