Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí bramborové krokety jsou dokonale křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Můžete je servírovat v podobě přílohy nebo vám poslouží jako rychlá chuťovka ve spojení s kečupem či jiným lahodným dipem.

Bramborové krokety jsou oblíbenou přílohou zejména u dětí. K přípravě vám postačí pár surovin a vylepšené parmezánem a kořením chutnají skvěle. Nejčastěji je smažíme v oleji, avšak připravit je lze i bez tuku v troubě či horkovzdušné fritéze.

Jak udělat bramborové krokety

Bramborové krokety se slaninou chutnají báječně, když je na závěr posypete parmezánem. Během chvilky tak máte na stole skvělou chuťovku.

K přípravě kroket budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve omyjte celé brambory a vyskládejte je na plech. Propíchejte je vidličkou a pečte v troubě asi 30 minut na 180 °C.
  2. Upečené brambory jednoduše oloupejte a nastrouhejte na hrubém struhadle.
  3. Dále vyskládejte plátky slaniny na plech vyložený pečícím papírem a pečte asi 10 minut na 180 °C. Po upečení slaninu nakrájejte na drobné kousky.
  4. Nyní do nastrouhaných brambor přidejte prolisovaný česnek, sůl, pepř, nakrájenou slaninu, nasekaný rozmarýn a také hladkou mouku.
  5. Ze směsi vypracujte těsto a tvarujte menší krokety. Poté je usmažte ve vyšší vrstvě oleje a podávejte posypané parmezánem.
Domácí bramborové krokety lze velmi snadno ozvláštnit uzeninou, sýrem či zeleninou. Doplňte je lehce pikantním dipem a zaručeně sklidíte velkou chválu. 
Přejeme dobrou chuť.

Komentáře

Další tipy a triky