Bramborové krokety s vůní Provence

danielle72 Kuchařka: danielle72

Doba přípravy: 30 2 porce Přílohy 2 názory

Suroviny

350 g brambor vařených ve slupce
100 g Šmakouna Provence se sušenými rajčaty
1 celé vejce
50 ml mléka
3 lžíce polohrubé mouky
1 lžička provensálského koření
2 lžičky sušeného česneku
strouhanka na obalení
olej
sůl
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nahrubo nastrouháme. Šmakouna nastrouháme na jemno a přidáme k bramborám spolu s ostatními surovinami (kromě oleje a strouhanky).

  2. Promícháme a ze vzniklé hmoty tvoříme krokety velikosti větších vlašských ořechů, které pak upravíme do tvaru válečků.

  3. Obalíme ve strouhance a na středním plameni pozvolna osmažíme na oleji.

  4. Podáváme teplé i studené, jako přílohu - nebo jen tak k vínu či pivu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové krokety s vůní Provence

Tématické fráze: recepty z vařených brambor ve slupce krokety se šmakounem bramborove krokety

Zapomněl/a jsem heslo