Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Grilovaný bůček s dokonale křupavou kůrkou je pro každého milovníka grilování oblíbenou pochoutkou a zaručeně ho bude chtít sníst, jen co ho vytáhnete z grilu. Bůček můžete grilovat v celku a také nakrájený na plátky.

Grilování patří jednoznačně mezi nejoblíbenější letní aktivity, při kterých si pochutnáváme na lahůdkách z masa, uzenin či zeleniny. Aby bylo maso dokonale křehké a šťavnaté, nakládáme ho do marinády z koření a bylinek.

Jak připravit grilovaný bůček

Na gril je třeba volit spíše prorostlejší kusy masa, které budou dokonale šťavnaté. Grilovaný bůček je ideální ke grilování, zaručeně si na něm pochutnáte.

Na přibližně 6 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Oloupané stroužky česneku prolisujte. Dále šalvěj a majoránku nasekejte nadrobno a promíchejte s česnekem.
  2. Nyní připravte marinádu smícháním šťávy z citronu, oleje, piva, malého množství citronového pepře, soli, mletého kmínu a tymiánu.
  3. Bůček nakrájejte na centimetrové plátky a potřete je bylinkami s česnekem. Poté plátky naložte do připravené marinády a nechte alespoň 2 hodiny marinovat nebo ideálně celou noc.
  4. Připravený naložený bůček položte na gril či lávový kámen a pozvolna grilujte. Během grilování plátky průběžně otáčejte a potírejte zbylou marinádou.

Vyzkoušejte recept na grilovaný bůček a věřte, že jeho báječná vůně se bude linout po celém okolí. Videorecept vám předvede, jak snadné je tuto pochoutku připravit. Napište nám pak do komentáře, jak se vám bůček povedl.

Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky