Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí jahodový džem je jedna z nejoblíbenějších možností, jak uchovat sladké jahody až do zimy. Využít ho můžete na domácí koláče a dezerty, skvostně chutná namazaný na palačinkách či nadýchaných lívancích.

Jahody patří jednoznačně mezi nejžádanější ovoce letního období a v případě velké úrody přemýšlíme, jak tyto sladké plody zpracovat. Jednou z možností je lahodný džem, který lze připravit pouze ze dvou surovin, bez použití přidaných látek.

Jak uvařit jahodový džem

Vneste si do kuchyně chuť léta i během zimních měsíců. Tento jahodový džem je vyrobený pouze ze dvou surovin a chutná báječně.

Na jednu dávku džemu budete potřebovat tyto suroviny: 1 kg jahod a 800 g krupicového cukru.

  1. Jahody nejprve očistěte a zbavte stopky. Poté jahody opláchněte vodou a větší kusy překrojte.
  2. Nyní kusy jahod vložte do hrnce a pomalu, za stálého míchání vařte.
  3. Když se odpaří část tekutiny ( necelá polovina), začněte postupně přisypávat cukr a opatrně míchejte.
  4. Během vaření džemu by se neměl přerušit var. Po přidání celého množství cukru vařte ještě asi 5 minut.
  5. Horký džem naplňte do sklenic, hrdla otřete do sucha, zavíčkujte a sklenici obraťte asi na 10 minut dnem vzhůru.

Pojďte si připravit tento lahodný a rychlý domácí džem ze dvou surovin. Snadný videorecept vám pomůže s přípravou krok za krokem. Jak zpracováváte jahody vy? Napište nám další inspiraci do komentáře.

Přejeme dobrou chuť.

 

 

Komentáře

Další tipy a triky