Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Pečená kačenka je oblíbenou pochoutkou obzvlášť při svátečních příležitostech. Aby se vaše pečínka rozplývala na jazyku, byla šťavnatá a plná chuti, je potřeba dodržet několik pravidel. A jaká to jsou, to se dozvíte v následujícím článku.
Kachní maso má tmavší barvu a oproti jiné drůbeži obsahuje také více tuku. Díky tomu je chutnější, protože tuk je nositelem chuti. Aby byla pečená kachna šťavnatá a křehká, je dobré nic neuspěchat a péct ji delší dobu při nižší teplotě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kachnu
Plánujte dopředu a při přípravě nespěchejte.
- Pokud máte kachnu zmraženou, vyndejte ji 1–2 dny předem a nechte pomalu rozmrznout v lednici. Rozmrzání při pokojové teplotě není ideální kvůli vysokému rozdílu teplot. Přímo hřích je rozmrazování v teplé vodě.
- Před samotným zahájením pečení nechte kachnu v pokojové teplotě alespoň 3 hodiny, během kterých se vyrovnají teploty a předejdete tím teplotnímu šoku, který masu nesvědčí.
- Kachnu okořeňte podle svých představ, ale úplně postačí sůl a kmín. Podlijte vodou.
- Pečte v uzavřené nádobě na 150 °C alespoň 4 hodiny. V poslední hodině pečení ji přelijte výpekem a dopečte odkrytou. Získáte tak dokonale křupavou kůžičku.
- Ideální přílohou je houskový nebo bramborový knedlík a vařené zelí.
Jestli jsme vás navnadili a dostali jste na pečenou kačenu chuť, můžete se při přípravě inspirovat třeba následujícím videoreceptem.
Další tipy a triky
Přečtěte si Zobrazit více
Komentáře (2)