Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Dokonalou polevu na perníčky připravíme tak, že dvakrát prosátý moučkový cukr a vaječný bílek třeme vařečkou nebo mícháme hnětacími háky, dokud není hladká.

Podle videa zvládne polevu na perníčky úplně každý. Popíšeme obě možnosti, jak polevu vytvořit. Můžeme se pak pustit do zdobení perníčků a užít si to i s našimi dětmi.

Dva způsoby, jak udělat polevu na perníčky

První způsob vytvoření polevy:

  • Do mísy zvážíme 180 g moučkového cukru.
  • Dvakrát cukr prosejeme.
  • Přidáme 1 bílek.
  • Třeme ručně vařečkou asi 20 minut.
  • Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
  • Polevu nikdy nešleháme ani nemixujeme, dostalo by se do ní mnoho vzduchu a poleva by nebyla stabilní.
Druhý způsob vytvoření polevy:
  • Do mísy navážíme 180 g moučkového cukru.
  • Dvakrát cukr prosejeme.
  • Přidáme bílek.
  • Mícháme hnětacími háky elektrického šlehače asi 10 minut.
  • Polevu nalijeme do sáčku na zdobení a můžeme použít.
  • U tohoto způsobu jsou důležité hnětací háky, výrazně uspoří čas i námahu.

Přejeme, ať se vám zdobení vydaří.

Vánoce a vánoční cukroví

Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví

Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví,  jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.

Mohlo by vás zajímat:

Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčkyKokosky | Vosí hnízda

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více