Divoká kachna nadívaná

lenka-m Kuchařka:

Jiné maso 12 názorů

56

Suroviny

1 divoká kachna
10 dkg slaniny
10 dkg másla
sůl
Nádivka:
3 rohlíky
5 dkg slaniny
10 dkg uzeného masa (nebo šunky)
kachní játra
2 vejce
petrželka
sůl
cca 0,5 l mléka (nebo hovězího vývaru)
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky na nádivku nakrájíme na tenké plátky, polijeme horkým mlékem nebo vývarem, vidličkou rozmačkáme a přidáme ostatní přísady.

  2. Uzené maso a játra nakrájené na drobné kostičky. Všechno dobře promícháme.

  3. Dobře očištěnou a omytou kachnu prošpikujeme slaninou a osolíme. Dutinu břišní a volátko naplníme nádivkou a zašijeme.

  4. V pekáči si rozpálíme máslo a dáme kachnu prsy dolů.

  5. Na prsa položíme plátek slaniny.

  6. Jakmile máslo zrůžoví, slabě podlijeme. Pečeme doměkka. Jako přílohu podáváme rýži, brambory, knedlíky a také kompot nebo salát.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Divoká kachna nadívaná

  • Gabina Gabina

    Teda ty bublinky na kůžičce u třetí fotky mě dostaly :yes:

    Odpovědět

  • Lusinda79 Lusinda79

    Smukoo kachnu vcelku pečeš cca 3-3,5 hodiny tak na 150 a na konci zvýšíš teplotu pro kůrku tak na 200 na poslední půlhodinu.Důležité je nechat ji první polovinu pečení přikrytou, pustí ti do pekáče spoustu tuku.Kachnám zdar:-!:-D

    Odpovědět

  • smukoo smukoo

    :-K...rád by som vedel, ako dlho sa tá kačka - blatotlačka pečie!!!...sú na to rôzne názory...mne osamelému otcovi by to veľmo pomohlo:-8...preto o to prosím pekno...Ričo:-K

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Výbušná:-)to je koncert:-*.Lenka zadá takový krásný recept,ty podle něj uvaříš takovou nádheru-no symfonie:-*.Oběma vám letí boďka a škoda přeškoda že jsem nebyla při degustaci:-p;-)

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Vybusna - topinka s česnekem,dost dobrá jednohubka.Pokud je k tomu i lahodný mok, no dal bych si říct:-D
    Tonda - u Papriky v půly večeře

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Pytel místo žaludku nemám,ale když makáš ve slevárně,tak hlad a žízeň je pořád.Právě jsem si udělal večerní předkrm,jdu je vložit,a jako hlavní večerní chod bude to naložené maso v rumu od neděle. Co jsem tam k tomu ještě dal,tak to teprve budu muset zjistit. No a večer nějaká rychlovka, abych neměl ráno hlad:-!:-D
    Tonda - u Papriky o večeři 4 chodů

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Tondo, ty máš asi místo žaludku pytel, to není možné, ten tvůj apetit:-)):-D

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    svoje ruky dviham na znak vdaky;-) iljusa...to tretie bola pravu svieckovu...a kupil som pravu argentinsku....tak veru.
    tondo...ale vies co ti mozem povedat....moj muz zase zavidi tebe tie tvoje fajnotky co si robis...on vlastne takym smutnym pohladom mi povedal, ze ci by som mu miesto prepelicich vajicok na anglickej slanine do sutaze (toto jedlo si vymyslel) neurobila topinku s cesnakom:-*

    Odpovědět

  • Paprika Paprika

    Fakt skvělý,když se na to dívám,chutě se zbýhají a žaludek řve že chce taky.Skvělé.:-D:-8
    Tonda - u Papriky amatér

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    vybusna - ty jsi blázínek, nejdřív tatínek vymlátí hlodavce, teď sháníš divokou kachnu , mám takové tušení, že těch surovin bylo více (paměť mi tak neslouží) a to vše, aby si obohatila recepty o fotky - u mě máš 1* a podtrženou. Vůbec mi nevadí, že máš filety, kachna to je (kosti u nás nikdo doma nechce okousávat, většinou vykostím jakékoliv "ptáky")Ta kůrčička z prsíček na mne mrká :-D:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Ale, tobě se pořád něco nelíbí! To je náádhera!:-O Ta barva, mňam!!!:-* Měla jsi koupit klasické prsní řízky z kachny a bylo by to, no. Ne teda, že tady by byly běžně, ale předpokládám, že v Německu ano a bylo by to měkké, ale já bych to klidně žvýkala a žvýkala...pryč odsud!:-// No, máš plus;-)

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    aj ked som si isla nohy po kolena zodrat tak divoku kachnu som nesla najst .....objavila osm iba taketo naporcovane filety a pisalo, ze su to prsia z francuzskych kaciek, zijucich volne..tak si myslim, ze by to mohlo byt nieco ako diva kacka. plnku som polozila na pekac a na nu ten filet. plnku som robila zauzivanym sposobom t.j. zltok+maslo a bielok na sneh, no a pridala som aj cibulku. maso sa mi zda tuhsie a ako obycajne...piekla som ho dost dlho a bala som sa aby nebolo vysusene, ale aj tak mam pocit, ze to stale nie je ono.

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: divoká kachna recept pečená divoká kachna recept kachna divoká recepty recept na divokou kachnu kachna recepty divoká kachna divoká kachna s nadivkou divoká kachna recepty kachna divoká kachna divoka recept recepty divoká kachna recept divoká kachna nádivka do divoké kachny divoka kacena recept vaření a recepty divoká kachna pečená divoká kachna recepty na divokou kachnu recept na divokou kačenu divoká kačena recepty z divoké kachny

Zapomněl/a jsem heslo