Jak na křupavé krutony? Opečené kousky pečiva skvěle doplní krémové polévky
Nikdy nevyhazujte staré pečivo, pakliže se chystáte vařit krémovou zeleninovou polévku. Křupavé kousky pečiva zaručeně dokážou doplnit každou polévku a ta nás pak více zasytí. Připravit je lze z chleba i rohlíků.
Křupavé krutony bývají součástí hustých polévek, hodí se ale i do zeleninových salátů. Důležité však je, aby byly správně opečené a po vložení do polévky ihned nezměkly. Poradíme, jak snadno připravit lahodné krutony.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit krutony v troubě
Aby byly krutony opravdu dokonale křupavé, vyplatí se je připravit den předem. Kostičky pečiva tak stihnou oschnout a po opečení si křupavost udrží déle.
- Nejprve si pečivo nakrájejte na podobně velké kostičky.
- Kostičky pečiva rozložte na plech vyložený pečícím papírem a vložte do rozehřáté trouby zhruba na 180 °C. Krutonky nechejte opéct dozlatova.
- V případě, že chcete krutonky jemně ochutit, rozehřejte si na pánvi máslo či sádlo, do něj vmíchejte rozmačkaný česnek a sůl. Podle své chuti můžete přidat i oblíbené koření.
- Jakmile krutonky vytáhnete z trouby, vmíchejte k nim rozehřátý tuk s kořením a důkladně promíchejte.
- Plech ještě na krátkou chvíli vložte do trouby, aby se chutě propojily.
Jak připravit krutony na pánvi
Krutonky lze opéct na pánvi i na sucho, bez použití tuku. Druhým způsobem je osmahnutí s pomocí tuku podle tohoto postupu:
- Nakrájené krutonky vložte do rozehřátého tuku na pánvi a opékejte dozlatova.
- Před koncem opékání vmíchejte rozmačkaný česnek, sůl a koření podle chuti.
- Hotové krutonky nechte chvíli okapat na mřížce nebo na papírovém ubrousku.
Inspirujte se báječným receptem na hráškový krém, který je jemně ochucený muškátovým oříškem a doplněný křupavými krutony. S tímto videoreceptem polévku zvládnou připravit i naprostí začátečníci. Přejeme dobrou chuť.
Komentáře