Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Květák je perfektní potravinou, kterou můžete využít na různé způsoby. Přemýšleli jste ale někdy o tom, že se dá z květáku vytvořit skvělá příloha? Květáková rýže se hodí k lecjakému masu, navíc nemá téměř žádné kalorie.

Květáková rýže je perfektním způsobem, jak trošku odlehčit svému jídelníčku, protože nemá téměř žádné kalorie. Navíc do sebe dostanete řadu vitamínů a živin, které tato zelenina obsahuje. Květákovou rýži lze už nyní zakoupit i v supermarketech, ovšem chutnější a levnější verzi si snadno zvládnete připravit i doma. Pojďme se podívat, jak na to. 

Jak připravit květákovou rýži

Máme pro vás jednoduchý postup:

  • Připravíme si květák, který očistíme a omyjeme
  • Následně jej nahrubo nastrouháme na struhadle. 
  • Nakrájíme si cibuli, zlehka ji osmahneme a přidáme květák
  • Dochutíme solí a oblíbeným kořením a můžeme podávat. 

Příloha v podobě květákové rýže se perfektně hodí například k vepřovému se zeleninou, kuřecímu ve smetanové omáčce, ale třeba i k vídeňské roštěné.  

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více