Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jestli hledáte dezert, který na první pohled oslní každého strávníka, palačinková růže je jasná volba. Palačinky jsou připravené z kakaového těsta a naplněné nadýchaným krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky.

Palačinky patří mezi milované dezerty, které můžete připravit na mnoho způsobů, avšak nejoblíbenější jsou naplněné marmeládou, čokoládou či tvarohem. Palačinky vypadají dokonale, když je složíte různými způsoby a ozdobíte šlehačkou.

Jak připravit palačinkovou růži

Palačinková růže se stala velkým trendem, příprava dezertu není vůbec složitá a zvládne ji i úplný začátečník.

Na přípravu 18 palačinek budete potřebovat tyto suroviny

  1. V míse nejprve smíchejte mléko, vejce a olej. Dále postupně přidávejte mouku a kakao, důkladně těsto promíchejte tak, aby v něm nebyly hrudky. Poté těsto nechte odpočinout.
  2. Z těsta usmažte palačinky, a to buď na pánvi nebo v palačinkovači. Hotové palačinky nechte vychladnout.
  3. Krém je na přípravu snadný, stačí všechny vychlazené ingredience smíchat a vyšlehat do pevného krému. Úplně nakonec vmíchejte rozdrcené lyofilizované maliny.
  4. Nyní každou palačinku potřete krémem a přehněte na polovinu. Dále vrchní stranu přehnuté palačinky také potřete krémem a začnete vrstvit.
  5. První tři palačinky položte přes sebe přibližně ve čtvrtině a srolujte je do válečku, čímž vznikne základ růže, který postavíte na talíř či podnos. Ostatní palačinky dávejte střídavě kolem základu tak, aby se vždy část překrývala.
  6. Hotovou růži obalte potravinovou fólií, případně zpevněte dortovým ráfkem a dejte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
  7. Před podáváním růži poprašte kakaem a dozdobte například kousky lyofilizovaných malin.
Pojďte si připravit elegantní dezert, který může rozzářit i slavnostní tabuli. S pomocí snadného videonávodu dezert zvládnou i naprostí začátečníci. Napište nám do komentáře, jak vám palačinková růže chutnala.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky