Jak připravit palačinkovou růži? Elegantně vypadající dort ve tvaru květiny
Jestli hledáte dezert, který na první pohled oslní každého strávníka, palačinková růže je jasná volba. Palačinky jsou připravené z kakaového těsta a naplněné nadýchaným krémem z mascarpone, tvarohu a šlehačky.
Palačinky patří mezi milované dezerty, které můžete připravit na mnoho způsobů, avšak nejoblíbenější jsou naplněné marmeládou, čokoládou či tvarohem. Palačinky vypadají dokonale, když je složíte různými způsoby a ozdobíte šlehačkou.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit palačinkovou růži
Palačinková růže se stala velkým trendem, příprava dezertu není vůbec složitá a zvládne ji i úplný začátečník.
Na přípravu 18 palačinek budete potřebovat tyto suroviny:
- V míse nejprve smíchejte mléko, vejce a olej. Dále postupně přidávejte mouku a kakao, důkladně těsto promíchejte tak, aby v něm nebyly hrudky. Poté těsto nechte odpočinout.
- Z těsta usmažte palačinky, a to buď na pánvi nebo v palačinkovači. Hotové palačinky nechte vychladnout.
- Krém je na přípravu snadný, stačí všechny vychlazené ingredience smíchat a vyšlehat do pevného krému. Úplně nakonec vmíchejte rozdrcené lyofilizované maliny.
- Nyní každou palačinku potřete krémem a přehněte na polovinu. Dále vrchní stranu přehnuté palačinky také potřete krémem a začnete vrstvit.
- První tři palačinky položte přes sebe přibližně ve čtvrtině a srolujte je do válečku, čímž vznikne základ růže, který postavíte na talíř či podnos. Ostatní palačinky dávejte střídavě kolem základu tak, aby se vždy část překrývala.
- Hotovou růži obalte potravinovou fólií, případně zpevněte dortovým ráfkem a dejte do lednice vychladit alespoň na 2 hodiny nebo ideálně přes noc.
- Před podáváním růži poprašte kakaem a dozdobte například kousky lyofilizovaných malin.
Komentáře