Jak připravit plněné papriky? Využijte úrodu ze zahrady na tuto obědovou klasiku
Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a přesně na tomto principu je stavěný i recept na plněné papriky. Chuť pečené papriky báječně doplňuje šťavnaté mleté maso, zpracované společně v harmonii s jemně kyselou rajskou omáčkou.
Paprika patří mezi velmi oblíbené druhy zeleniny a máte hned několik možností, jak s ní naložit. Jedním z nejpopulárnějších způsobů je naplnit ji směsí z mletého masa, případně vegetariánskou variantou náplně s jinou zeleninou, luštěninami či sýrem.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak připravit plněné papriky
Plněné papriky podle receptu babičky zaručeně okouzlí všechny strávníky u stolu. Jejich příprava není vůbec složitá, v následujících řádcích vám poradíme, jak postupovat.
Na přípravu 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny:
- Nejprve vložte do mísy mleté maso, osolte a opepřete ho. Dále přimíchejte drobně nakrájenou cibuli, vejce, trochu strouhanky, lžíci hořčice a česnek. Podle své chuti můžete přidat i majoránku.
- Nyní očistěte papriky a naplňte je masovou směsí. Poté je rozložte do pekáčku, pokapejte olejem, potřete rajčatovým protlakem a posypejte nakrájenými rajčaty.
- Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Zhruba po 20 minutách papriky podlijte vodou a znovu přikryjte alobalem.
- Po přibližně hodině pečení odkryjte alobal a nechte papriky ještě 30 minut dopéct pro zlatavou barvu.
- Podle požadované konzistence a množství výpeku můžete znovu papriky podlít vodou nebo k nim přidat rajčatový protlak či nakrájená rajčata.
- K plněným pečeným paprikám se skvěle hodí houskový knedlík, rýže či těstoviny, které vydatně polijete výpekem.
Komentáře