Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jak se říká, v jednoduchosti je krása, a přesně na tomto principu je stavěný i recept na plněné papriky. Chuť pečené papriky báječně doplňuje šťavnaté mleté maso, zpracované společně v harmonii s jemně kyselou rajskou omáčkou.

Paprika patří mezi velmi oblíbené druhy zeleniny a máte hned několik možností, jak s ní naložit. Jedním z nejpopulárnějších způsobů je naplnit ji směsí z mletého masa, případně vegetariánskou variantou náplně s jinou zeleninou, luštěninami či sýrem.

Jak připravit plněné papriky

Plněné papriky podle receptu babičky zaručeně okouzlí všechny strávníky u stolu. Jejich příprava není vůbec složitá, v následujících řádcích vám poradíme, jak postupovat.

Na přípravu 5 porcí budete potřebovat tyto suroviny

  1. Nejprve vložte do mísy mleté maso, osolte a opepřete ho. Dále přimíchejte drobně nakrájenou cibuli, vejce, trochu strouhanky, lžíci hořčice a česnek. Podle své chuti můžete přidat i majoránku.
  2. Nyní očistěte papriky a naplňte je masovou směsí. Poté je rozložte do pekáčku, pokapejte olejem, potřete rajčatovým protlakem a posypejte nakrájenými rajčaty.
  3. Pekáč přikryjte alobalem a vložte do trouby vyhřáté na 190 °C. Zhruba po 20 minutách papriky podlijte vodou a znovu přikryjte alobalem.
  4. Po přibližně hodině pečení odkryjte alobal a nechte papriky ještě 30 minut dopéct pro zlatavou barvu.
  5. Podle požadované konzistence a množství výpeku můžete znovu papriky podlít vodou nebo k nim přidat rajčatový protlak či nakrájená rajčata.
  6. K plněným pečeným paprikám se skvěle hodí houskový knedlík, rýže či těstoviny, které vydatně polijete výpekem.
Nechte se inspirovat tímto receptem na víkendový oběd a připravte plněné papriky s rajčatovou omáčkou podle rychlého videonávodu. Recept je tak snadný, že ho zvládnou i začátečníci v kuchyni. Napište nám pak do komentáře, jak se vám papriky povedly.
Přejeme dobrou chuť.

 

Komentáře

Další tipy a triky