Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Limitovaná mikulášská nabídka

Do obchodu

Krásně zbarvené plněné papriky - to je lahůdka nejen chutná a lákavá na pohled, ale i plná vitamínů
Pixabay

Syrové plněné papriky jsou krásně barevné, efektní a lákavé na pohled, navíc velmi chutné a zdravé. Příprava není složitá, pomohou nám s ní i děti. Během chvilky můžeme servírovat atraktivní pohoštění.

Papriky mají vysoký obsah žlutých a červených barviv karotenoidů, které mají výrazné antioxidační účinky. Navíc jsou bohaté na vitamín C a mnoho dalších prospěšných látek. Neváhejme je tedy často začlenit do našeho jídelníčku.

Papriky plněné zeleninou a sýrem

Pokud chceme z paprik připravit syrové pohoštění nebo předkrm, pak je nezpracováváme tepelně a plníme je směsí sýrů a zeleniny. Obvykle papriky očistíme, rozpůlíme a celou půlku naplníme salátem, poté ještě ozdobíme petrželkou nebo jinou listovou zeleninou. Jako náplň použijeme především nakrájenou zeleninu, vejce natvrdo, šunku či sýr

Papriky krájené na efektní řezy

Druhou možností je postupovat obdobně jako u pečené papriky - opatrně vydlabeme a plníme papriku směsí z pomazánkového másla, jemně nastrouhaného sýru jako například Goudy, Nivy či Eidamu a oblíbených bylinek. Inspirovat nás může i příprava sýrové rolády. Naplněné papriky necháme vychladit v ledničce a poté krájíme na plátky. Výsledek nás určitě potěší.

Výhodou všech studených pochoutek je rychlá a jednoduchá příprava, která se obejde bez tepelného zpracování a tudíž může zachránit nejednu hospodyňku při nečekané návštěvě. Česká studená kuchyně… Podívejte se na všechny studená kuchyně.

Studená kuchyně

Na plněných paprikách si jistě velmi pochutnáme, a můžeme je připravit třeba pro návštěvu.

 

Komentáře

Nejsou zde žádné komentáře.

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky